Mert'ten büyük galibiyet

Bu yıl 67.'si gerçekleşen köklü uluslararası tenis turnuvalarından American Express İstanbul Challenger'da güne damgasını vuran isim, ev sahibi Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü'nün 17 yaşındaki sporcusu Mert Naci Türker oldu.

Kariyerinin ilk ATP Challenger turnuvasını oynayan Türker, Sırp Ivan Bjelica ile ortaklık kurduğu çiftler kategorisinde dikkat çekici bir galibiyete imza attı. Büyük çekişmeye sahne olan maçta Vincent Millot/Yannick Mertens ikilisini 6-1, 1-6, 14/12 ile deviren Türker/Bjelica, çeyrek finale yükselmeyi başardı.

Çiftlerde korta çıkan Tuna Altuna/Cem İlkel tandemi ise Aleksandre Metreveli/Anton Zaitcev ekibini geçemedi. Rakiplerine 3-6, 6-1, 10/3 kaybeden Altuna/İlkel, birinci turda turnuvanın dışında kaldı.

Toplam 75 bin dolar ödüllü prestijli organizasyonun tekler kategorisinde Türk raketler istedikleri sonuçları elde edemedi. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı ismi Marsel İlhan, Rus Aslan Karatsev'e 6-7, 6-3, 6-1'lik setlerle yenilerek American Express İstanbul Challenger'a erken bir veda yaptı.

Barış Ergüden ve Barkın Yalçınkale ilk turda elenmekten kurtulamayan diğer milli tenisçilerdi. Ergüden, İspanyol Adrian Menendez-Maceiras'a 6-2, 6-2; Yalçınkale de Belaruslu Dzmitry Zhyrmont'a 6-2, 6-2'lik skorla mağlup oldu.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
ELEME TABLOSU
16 EYLÜL ÇARŞAMBA PROGRAM