Barış ve Anıl yüzleri güldürdü

Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü tesislerindeki toplam 75 bin dolar ödüllü American Express İstanbul Challenger'da eleme heyecanı sona ererken, ana tablo mücadelesi başladı. Milli tenisçiler Barış Ergüden ve Anıl Yüksel, çiftlerde önemli bir galibiyete imza atarak çeyrek final biletini aldı.

Açılış turunda Rus Karen Khachanov ile İsveçli Elias Ymer'in oluşturduğu ekiple karşılaşan Ergüden/Yüksel tandemi, toplam dört kez servis kırdıkları maçı 7-5, 6-4'lük setlerle kazanıp yollarına devam etti. Çiftlerde korta çıkan diğer Türk ikili Gökberk Ergeneman/Barkın Yalçınkale ve Brezilyalı Gustavo Guerses ile ortaklık kuran Berk İliescu ise turnuvaya veda etti.

Çiftlerde günü galibiyetle kapatan Anıl Yüksel, teklerde umduğunu bulamadı. 7 numaralı seribaşı Elias Ymer'e 6-3, 6-1'le mağlup olan Anıl, birinci turda turnuvanın dışında kaldı. Elemelerdeki ilk maçlarını kazanıp final turuna kalan Gökberk Ergeneman ve Efe Yurtaçan ise son adımı atamayarak ana tabloya yükselme fırsatını kullanamadı.

American Express İstanbul Challenger'ın ikinci gününde müsabakalar saat 11.00'de başlayacak. Turnuvanın 2 numaralı seribaşı ismi Marsel İlhan, ilk sınavını Rus Aslan Karatsev önünde verirken, Barış Ergüden ile İspanyol Adrian Menendez-Maceiras, Barkın Yalçınkale ile Belaruslu Dzmitry Zhyrmont kozlarını paylaşacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
ELEME TABLOSU
15 EYLÜL SALI PROGRAM