American Express İstanbul Challenger başladı

Bu yıl 67.’si gerçekleşen American Express İstanbul Challenger’da heyecan başladı. Yağmur nedeniyle Cumartesi günkü maçların Pazar günü oynanabildiği turnuvada, korta çıkan sekiz Türk raketten Efe Yurtaçan ve Gökberk Ergeneman elemelerin final turuna kalmayı başardı.

Tenis Eskrim Dağcılık Spor Kulübü tesislerindeki toplam 75 bin dolar ödüllü prestijli organizasyonda Efe Yurtaçan, Berk İliescu’yu 6-1, 7-5’le geçerken, Gökberk Ergeneman da Umut Akkoyun’u 6-1, 6-1’lik setlerle mağlup ederek ana tablo iddialarını sürdürdü.

Eleme mücadelesine 1 numaralı seribaşı olarak katılan milli raket Cem İlkel ise büyük çekişmeye sahne olan buluşmada İsveçli rakibi Andreas Siljestrom’a 7-6, 3-6, 7-5’lik skorla yenilerek turnuvaya veda etti. Mert Altınalev, Mert Alkaya ve Mustafa Erdoğan da elenmekten kurtulamadı.

American Express İstanbul Challenger’da Pazartesi (14 Eylül) günü elemelerde son tur maçları oynanacakken, ana tablo perdesi de açılacak. Efe Yurtaçan, Belaruslu Ilya Ivashka; Gökberk Ergeneman da Rus Mikhail Ledovskikh ile eleme final turu maçına çıkarken, Anıl Yüksel ise ana tablodaki ilk sınavını 7 numaralı seribaşı İsveçli Elias Ymer ile önünde verecek.

Teklerde ve çiftlerde toplam 12 maçın yapılacağı Pazartesi gününün programı saat 12.00’de start alacak.

TEKLER ELEME TABLOSU
TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
14 EYLÜL PAZARTESİ PROGRAM