Amex İstanbul Challenger'da yarı final gelmedi

Toplam 75 bin dolar ödüllü American Express İstanbul Challenger'da çiftlerde çeyrek final maçlarına çıkan Türk raketler, tur biletini alamadı.

Aslan Karatsev/Andrei Vasilevski ikilisiyle karşılaşan Anıl Yüksel/Barış Ergüden çifti, ikinci sette müthiş bir geri dönüşle tie-break'i 1/6'dan gelip 8/6 ile kazanmalarına rağmen son darbeyi vuramadı. Rakiplerine 6-4, 6-7, 10/4 kaybeden Yüksel/Ergüden, turnuvaya veda etti.

ATP Challenger kulvarında ilk mücadelesini veren 17 yaşındaki Mert Naci Türker ise bir önceki gün aldığı dikkat çekici galibiyete bir yenisini eklemeye çok yaklaştı ancak başaramadı. Sırp Ivan Bjelica ile ortaklık kuran Türker, Ariel Behar/Adrian Menendez-Maceiras'a 3-6, 6-3, 10/6 ile mağlup oldu.

Teklerde ise tablonun alt tarafındaki maçların oynandığı üçüncü günde 3 numaralı seribaşı Radu Albot, elenmekten kurtulamadı. Kariyerinin en başarılı sezonunu geçiren dünya 93 numarası Albot, kendisinden 104 sıra gerideki Yannick Mertens'e 6-0, 7-6 ile boyun eğdi. 

Mertens'in çeyrek finaldeki rakibi 7 numaralı seribaşı Elias Ymer oldu. Açılış turunda Anıl Yüksel'i yenen 1996 doğumlu Ymer, ikinci maçında Ivan Bjelica'yı 7-6, 6-3'lük setlerle geçti.

Netlik kazanan diğer çeyrek final eşleşmesi Rus raketler Karen Khachanov ile Aslan Karatsev arasında oluştu. TED Spor Kulübü'ndeki köklü turnuvaya 5 numara Aleksandr Nedovyesov'u devirerek başlayan 19 yaşındaki Khachanov, elemelerden gelen Daniel Masur'u 6-1, 6-3'le mağlup ederken zorlanmadı.

Bir önceki turda organizasyonun 2 numarası Marsel İlhan'ı saf dışı bırakan Karetsev ise vatandaşı Alexander Kudryavtsev önünde ilk seti 6-2 ile aldıktan sonra ikinci sette 1-1'lik eşitlik varken rakibinin maçtan çekilmesiyle son sekiz biletini aldı.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
ELEME TABLOSU
17 EYLÜL PERŞEMBE PROGRAM