Hedef Mersin Open

Ülkemizin üçüncü challenger turnuvasına imza atan  Mersin Tenis Yelken Yüzme ve Su Sporları İhtisas Kulübü  Başkanı Ahmet Atakan, başarılı organizasyonun ardından Türkiye Tenis Federasyonu'nun sorularını yanıtladı. ATP'den özel teşekkür alan Mersin Cup'ı anlatan Atakan, hedeflerinin ilerleyen senelerde Mersin'e bir ATP turnuvası kazandırmak olduğunu söyledi. 

 

 

ATP tarafından tebrik edilen bir turnuvaya imza attınız, kulüp başkanı olarak neler hissediyorsunuz?

Mersin Tenis Yelken Yüzme ve Su Sporları İhtisas Kulübü tesislerimizde Mersin Open'a ilk adımı Mersin Challenger 2012 ile atmış bulunuyoruz. Bu turnuva sayesinde Mersin'de tenisin yepyeni bir boyuta taşındığını düşünüyoruz çünkü kulübümüz artık profesyonel bir kulüp. ATP'den aldığımız teşekkür mektubu da bizleri oldukça mutlu ederken motivasyonumuzu daha da arttırdı. 

 

Önümüzdeki yıl Akdeniz Oyunları düzenlenecek, Mersin tenisine katkısı sizce neler olur?

Mersin'de tenise olan ilgi her geçen gün daha da artıyor. Önümüzdeki yıl düzenlenecek olan Akdeniz Oyunları sayesinde tenis daha da ön planda olacak. Oyunların en önemli getirisinden biri de inşa edilen tesislerde ilerleyen yıllarda bir ATP turnuvası Mersin Open'ı düzenleme imkanımız olacağını düşünüyoruz.

 

Mersin Cup'ın kulübünüze etkisi nelerdir?

Uluslararası bir turnuvanın tenise bu kadar katkı yapacağını düşünmezdim. Turnuvada görev yapan altyapımızdaki 8-12 yaşlarındaki top toplayıcı çocuklaırmız tenise bambaşka bir gözle bakıyor. Bu turnuva sayesinde teniste hedeflerini daha da büyüttüler, dünya sıralamasında 400'lerde yer almanın ne kadar zor olduğunu kendi gözleriyle görmüş oldular. Oyuncularımız, dünya ilk 100'e girmiş milli oyuncumuz Marsel İlhan'la konuşma ve tecrübelerinden yararlanma şansı buldu. İnanıyorum ki bugünün yıldızlarıyla konuşan gençlerimiz, ileride kendiler dünya sıralamasına girerek bizlere gurur yaşatacak.

 

Bu önemli turnuvaya kimler destek oldu, sponsorlarınız var mıydı?

Türkiye Tenis Federasyonu'nun değerli katkıları olmasa ilk adımı asla atamazdık. Bu sebeple başta Türkiye Tenis Federasyonu olmak üzere, Mersin Valisi Hasan Basri Güzeloğlu'na, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan'a, ana sponsorlarımız Büyükşehir Belediyesi, Mersin Sanayi ve Ticaret Odası, Mersin Deniz Ticaret Odası, Mersin International Port, PTT, Koluman ile co-sponsorlarımız ve Mersin halkına yönetim kurulumuz adına çok teşekkür ediyoruz. Ayırca soğukkanlılığı, çalışkanlığı, disiplini ve sevecen yaklaşımları ile turnuvayı başarıyla yöneten turnuva direktörümüz Ümit Yaşar Yılmaz'a, genel kaptanımız Hakan Yalçınkale'ye, kulüp müdürümüz Seda Koçhan'a ve tüm yönetim kurulu üyelerime şükranlarımı sunarım. 

 

Bu başarılı organizasyon seneye de aynı tarihte mi düzenlenecek?

Tüm tenisseverlere müjdelemek isterim ki ATP Challenger takviminde yer alan Mersin Cup, her sene aynı zamanda Mersin'de gerçekleşecektir. Yönetim kurulu olarak ümit ediyoruz ki bu turnuva ilerideki yıllarda organize edeceğimiz Mersin Open'ın ilk tohumu olarak Türk tenis tarihine geçecektir. Mersin'in bundan sonraki tek hedefi Mersin Open'ı ülkemize kazandırmaktır. Kim bilir, belki Adana ve Tarsus kulüplerimizi ile bir araya gelir ve önümüzdeki yıllarda Çukurova Open'a imza atarız.