Li Na, Errani'yi ateşe attı

TEB BNP Paribas WTA Championship İstanbul'da turnuvanın ikinci gününde ilk maç Sara Errani ile Li Na arasında gerçekleşti.

 

Maça Li Na'nın servisi ile başlandı ve Çin'li raket kendi servis oyununu almayı başardı. Ardından İtalyan raket kullandığı servis oyununu aldı ve durumu eşitledi (1-1).

 

Maçın 6. oyununda servis kıran Li Na eşitliği bozdu ve sette 4-2 öne geçti. Oyuncular diğer oyunlarda kendi servislerini kırdırmadı ve ilk seti Li Na 6-3 kazandı.

 

42 dakika süren ilk sette Li Na; 16 winner, 4 ace, 14 basit ve 2 çift hata ile oynadı. Errani ise; 5 winner, 6 basit hata ve 3 çift hata ile oynadı.

 

İkinci sete Sara Errani kendi servis oyununu kazanarak başladı. Dördüncü oyunda Li Na çift hatasıyla servis kıran Errani, sette 3-1 öne geçti. Beşinci oyunda Li Na servis kırdı ve sete tutundu (3-2). Altıncı oyunda kendi servis oyununu alan Li Na, rakibinin servisini kırdı ve 4-3 öne geçti.

 

10. oyunda bir kez daha servis kıran Sara Errani durumu 5-5'e getirdi. 11. oyunda Li bu sette Errani'nin üçüncü servisini kırdı. Set ve maç için çıktığı servis oyununu kırdıran Li Na, tie-break'leri 7-5 aldı ve böylece maçı noktalamış oldu.

 

Dün Azarenka'ya yenilen Sara Errani, Li karşısında da mağlup olunca tur ümitlerini mucizelere bıraktı.