Jankovic İstanbul'a galibiyetle merhaba dedi

TEB BNP Paribas WTA Championships'te ikinci gün maçlarının ikincisinde Jankovic - Azarenka mücadelesi vardı.

 

Uzun süre sonra ilk kez WTA Championships'te boy gösteren Sırp raket Jelena Jankovic, turnuvanın 2 numaralı seribaşı raketi Victoria Azarenka önünde galip gelerek sürprize imza attı.

 

Maçtaki etkinliğini ilk oyundan itibaren hissettiren Jankovic, maçın başında kırdığı servis avantajıyla set sonuna kadar üstün gelirken, 9. oyunda 2 set puanı şansından faydalanamadı. Ancak set için servis attığı oyunu kazanarak ilk seti 6-4 alan Jankovic, setlerde de 1-0 öne geçti.

 

Dün Sara Errani önünde 89 dakikalık bir set mücadelesi veren Belaruslu tenisçi Victoria Azarenka, Jankovic karşısında ikinci sette de skoru bir türlü lehine çeviremedi. Setin başında üst üste servis kırma fırsatlarını püskürtse de bir sonraki oyunda servisini kırdıran dünya 2 numarası, seti çevirmek için çok çabaladı ancak formda Jankovic rakibine bu izni vermedi. 6-3

 

Errani karşısında Beyaz Grup'taki ilk maçını kazanan Azarenka, Jankovic mağlubiyetiyle birlikte avantajını yitirirken, gruptaki son maçında Cuma günü Li Na'yla karşılaşacak.