Gençlik oyunlarında ilk perde

Trabzon'un ev sahipliğini üstlendiği 11'inci Avrupa Gençlik Olimpik Oyunları dün yapılan açılış töreniyle başladı. 37 ülkeden toplam 109 tenisçinin katıldığı tenis müsabakaları 25-29 Temmuz 2011 tarihleri arasında oynanacak. 

 

Trabzon Beşirli Tenis Kompleksi'nda aralarında Türkiye'nin de bulunduğu 37 ülke altın madalya için kıyasıya mücadele edecek. Erkeklerde 60, kızlarda da 49 tenisçinin iştirak ettiği maçlarda Türkiye'yi dört sporcumuz temsil ediyor. Erkeklerde Efekan Bülbül ve Yiğitcan Çömlek, kızlarda ise Ayşenur Durmuş ve Gülben Güldaş, birincilik kürsüsü için yarışacak. Trabzon'da bulunan oyuncularımızın antrenörlüğünü Erdinç Baykal ve Seracettin Turan,  turnuva direktörlüğü görevini de Hamdi Büyükaltıntaş üstleniyor. Mehmet Ali Akyüz turnuvanın başhakemi olurken Soner Sivri de yardımcılığını yapıyor. 

 

Tek erkekler ana tablosunda Yiğitcan Çömlek ilk turda altı numaralı seribaşı Shota Meparidze'yle karşılaşırken Efekan Bülbül'ün rakibi ise sekiz numaralı seribaşı Polonyalı Kamil Majchrzak. Tek kızlarda ülkemizi temsil eden Ayşenur Durmuş, birinci maçında Azeri Kamilla Farkhad'la oynarken Gülben Güldaş, Rus Anastasia Vasileiou karşısında tur arayacak.

 

Müsabakaların sonuçlarına ve günlük programlara Trabzon2011.org adresinden ulaşabilirsiniz.