Tarihi zafer

Avrupa Tenis Birliği takviminde yer alan 12 Yaş Avrupa Takım Kupası Elemeleri'nde erkek milli takımımız, Romanya'nın Timisoara kentinde oynanan müsabakalar sonunda tarihinde ilk kez finallere gitmeye hak kazandı. 

 

Romanya'da 21-24 Temmuz 2011 tarihleri arasında oynanan 12 Yaş Avrupa Takım Kupası Elemeleri'nde mücadele eden erkek milli takımımız,  grupları ikinci tamamlayarak Almanya ile play-off serisi oynadı. Serinin ilk maçında Kaya Göre, Julian Muller'i 6-2, 6-0'la mağlup ederken Ergi Kırkın da Patrick Zahraj'ı 3-6, 7-6, 6-4'lük setlerle geçti. Çiftler karşılaşmasında da Kaya Göre/Can Kaya, Muller/Zahraj'a 6-4, 6-7, 6-4'le üstünlük kurdu. Seride 3-0'I bulan Türkiye, 4-7 Ağustos 2011 tarihlerinde İtalya'nın Alghero kentinde düzenlenecek finallere gitme hakkı elde etti.

 

Romanya'da milli takımımız Ergi Kırkın, Kaya Göre, Can Kaya ve Atakan Gezer'den oluşurken antrenörlük görevini de Hakan Diler üstlendi. 12 yaşta finallere kalan oyuncularımızı, ailelerini ve kulüplerini tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

İzmit Tenis Kulübü'nde oynanan kızlar mücadelesinde ise milli takımımız Sırbistan, serisini son maçta kaybederek Fransa'da yapılacak finallere gitme şansını yitirdi. İlk maçta Özge Kaçak, Sırp Jovana Vukovic'e 6-2, 6-4'le kaybetti. İkinci müsabakada İnci Öğüt, bir numaraların maçında Natalija Popovic karşısında 6-0, 6-3'le galip geldi. Çiftlerde ilk seti 6-2 almayı başaran Kaçak/Öğüt ikilisi sonraki setlerde 6-1, 6-3'le karşılaşmadan mağlup ayrıldı. İzmit'te gerçekleşen elemelerde ülkemizi İnci Öğüt, Özge Kaçak, Muazzez Demirci ve İrem Kaftan temsil ederken antrenörlük görevini de Kemal Çelikbilek ve Raşit Börk üstlendi.