Arnavutluk karşısında zorlanmadık

Davis Kupası Avrupa Üçüncü Grubu'nda eleme maçları oynayan Türkiye Davis Kupası Milli Takımı, Makedonya'nın başkenti Üsküp'te çıktığı ilk seride Arnavutluk'u 3-0'la geçmeyi başardı. Avrupa İkinci Grubu'na çıkmayı hedefleyen Türkiye, ilk seri sonunda rakibine sadece iki oyun verdi.

 

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te oynanan Davis Kupası Avrupa Üçüncü Grubu'nda Türkiye, ilk gün Arnavutluk'la karşılaştı. İlk karşılaşmada  Ergün Zorlu korta çıkarken rakibi 17 yaşındaki Flavio Dece oldu. Türkiye'nin seri adına iki numarası olan Zorlu, Dece karşısında üstün bir oyunla 6-0, 6-0 galip geldi. İkinci maçta bir numara Marsel İlhan, Ivo Spathari'yle karşı karşıya geldi. Arnavutluk'un bir numarası karşısında 6-0'lık setlerle maçı alan İlhan, seride Türkiye'yi 2-0 öne geçirdi. İki farklı üstünlükle galibiyeti garanti altına alan millileri çiftler maçında Haluk Akkoyun/Tuna Altuna ikilisi temsil etti.

 

Üsküp'te bulunan Jug Tenis Kulübü'nde oynanan serinin son maçında Haluk Akkoyun/Tuna Altuna, Arnavut rakipleri Ivo Spathari/Ferat Istrefi'yi 6-1'lik iki set sonunda mağlup etti. Seriyi 3-0 önde tamamlayan milli takım yarını maç yapmadan geçirirken cuma günü Norveç'le karşılaşacak. Türkiye, B Grubu'nda Arnavutluk ve Norveç'le karşılaşırken birinci olduğu takdirde A Grubu'nda ilk sırayı alan takımla play-off mücadelesi oynayacak.

 

 "Favori Biziz"

Gruptan yükselme şansımızı değerlendiren takım kaptanı Alaaddin Karagöz, "Kolay takımla başlayıp Norveç'le oynamak avantaj. Onlar karşısında iki maça da final havasında çıkacağız. Kimseyi küçük görmüyoruz. Buradaki takımlar arasında gruptan yükselme şansı en fazla olan takım biziz. Bugün Marsel'i oynatmayacaktım ama kendisi oynamak istedi. Ritmini kaybetmemesi için Haluk'u dinlendirdim. Tuna da oldukça formda onu da değerlendireceğim. Takımın havası, formu son derece iyi, hepimiz takım olarak hedefe kilitlendik" şeklinde konuştu.