Altuna-Zorlu finali

 

Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası’nda tek erkekler finalistleri belirlendi. 1 numaralı seribaşı Haluk Akkoyun’u yenen Tuna Altuna ilk kez finale yükselirken, daha önce 5 kez final gören Ergün Zorlu ile eşleşti. Küçükbakkalköy’deki Taçspor kortlarında devam eden Türkiye Tenis Şampiyonası’nda sona gelindi. Şampiyonada tek erkekler finalini 2 numaralı seri başı Ergün Zorlu ile 3 numara Tuna Altuna oynayacak. Beş set üzerinden oynanan yarı finalde 1 numara Haluk Akkoyun ile oynayan Altuna, iki buçuk saat süren karşılaşmada rakibini 6-2, 6-4 ve 6-3 yenerek ilk kez bu önemli şampiyonada finalist oldu. 21 yaşındaki ENKA tenisçisi, rakibinin yedi kez servisini kırdığı mücadelede set kaybetmeden maçı noktaladı.

Diğer maçta ise Ankara Tenis Kulübü’nden Ergün Zorlu, ilk kez Türkiye Şampiyonası yarı finali gören TED’den Barkın Yalçınkale’yi kolay aştı. Zorlu, 1 saat 45 dakikada biten maçta rakibine toplam dört oyun kaybederken, korttan 6-2, 6-1 ve 6-1’lik setlerle galip ayrıldı.

Pazar sabahı 10.00’da oynanacak olan karşılaşmada iki oyuncu şampiyonluk için mücadele verecek. Finale gelirken Barış Fırat, Efe Yurtaçan, Durukan Durmuş ve Haluk Akkoyun’u eleyen Altuna, şampiyon olursa ilk kez büyüklerde mutlu sona ulaşmış olacak.

Ana tablonun alt tarafında Hakan Şeremet, Can Altıner, Barış Ergüden ve Barkın Yalçınkale’yi yenen 2 numara Ergün Zorlu ise, 6. kez Türkiye Büyükler Şampiyonası’nda finale yükseldi. Daha önceki beş finali de kaybeden Ergün, rakibi Altuna gibi ilk şampiyonluğunun peşinde olacak.

FİNAL MAÇI TRT’DE

Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası’nda tek erkekler finali 21 Kasım Pazar günü 10:00’da oynanacak ve TRT Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.