Finalin adı: Büyükakçay-Özgen

 

Türkiye Büyükler Tenis Şampiyonası’nın tek bayanlardaki finalistleri belirlendi. İlk iki seri başı Çağla Büyükakçay ile Pemra Özgen, 2005’ten bu yana üst üste altıncı kez finalde karşılaşacak. Tek erkeklerde ise Haluk Akkoyun, Ergün Zorlu, Tuna Altuna ve Barkın Yalçınkale yarı finalist oldu.

Türkiye Tenis Şampiyonası, Taçspor kortlarında devam ediyor. Tek bayanlarda finali 1 ve 2 numaralı seri başları paylaşırken, erkeklerde de ilk dört isim yarı finalist oldu. Tek bayanlarda 2005’ten bu yana finali paylaşan iki tenisçi Çağla Büyükakçay ile Pemra Özgen, bir kez daha finalde oynayacak. 1 numaralı seri başı ve son Türkiye şampiyonu Büyükakçay, yarı finalde Başak Eraydın’ı 6-0 ve 6-1’lik setlerle mağlup ederken, turnuvadaki ilk oyununu yitirdi. Büyükakçay, finale gelene kadar yaptığı 8 maçta oynadığı 49 oyunun 48’ini kazandı.

Pemra Özgen ise, Eylül Benli’yi 6-4 ve 6-2’lik setlerle geçti. İlk sette 4-0 öne geçen Eylül Benli, bu üstünlüğünü koruyamazken, Özgen maçın son 14 oyununun 12’sini hanesine yazdırıp maçtan galip ayrıldı.

BARIŞ’A KÖTÜ SÜRPRİZ!

Turnuvanın tek erkekler bölümünde ise çeyrek final maçlarından üçü oynanırken, Barış Ergüden sakatlandığı için maçına çıkamadı. 2 numara Ergün Zorlu ile çeyrek finalde eşleşen Ergüden, dün akşam köpeği tarafından sakatlanınca turnuvadan çekilmek zorunda kaldı. Eli sargıya alınan eski Türkiye şampiyonu Ergüden maça çıkamayınca, Ergün Zorlu adını yarı finale yazdırdı. Turnuvanın 1 numarası Haluk Akkoyun, Alp Gölcüklü’yü 6-2, 6-2, 6-3 yenerken, Barkın Yalçınkale de Can Çetinel karşısında 6-2, 6-1 ve 6-2’lik setlerle galip geldi.

Günün en uzun maçı, 3 numaralı seribaşı Tuna Altuna ile 7 numara Durukan Durmuş arasındaydı. Durukan, ilk iki oyunu kaybederek başladığı ilk seti 70 dakikada 6-3 ile kazanırken, ikinci setin başında servis kıran Altuna 3-1 öne geçti. Rakibinin servisini alarak durumu 3-2 yapan 16 yaşındaki Durmuş, bir sonraki oyunda çözüldü. Altuna, 11 puan üste kazanarak seti 6-2 ile noktaladı. İkinci seti kaptırınca morali bozulan Durmuş, sonraki bölümde varlık gösteremedi. Altuna, üçüncü seti 6-1, dördüncü seti de 6-0 kazanarak 3 saat 10 dakika sonunda yarı finale çıkan taraf oldu.

 

Tek Erkekler Çeyrek final

Haluk Akkoyun – Alp Gölcüklü: 6-2, 6-2, 6-3

Barkın Yalçınkale - Can Çetinel: 6-2 6-1 6-2

Tuna Altuna – Durukan Durmuş: 3-6, 6-2, 6-1, 6-0

Ergün Zorlu - Barış Ergüden: Hükmen

Tek bayanlar yarı final

Çağla Büyükakçay – Başak Eraydın: 6-0 6-1

Pemra Özgen – Eylül Benli: 6-4 6-2

FİNALLER TRT’DE

Türkiye Şampiyonası’nda tek bayanlar finali cumartesi günü saat 13:30’da, tek erkekler finali ise Pazar günü 10:00’da oynanacak. Her iki final maçı da TRT Spor’dan canlı olarak yayınlanacak.