Çağla çeyrek, İpek yarı finalde

Milli tenisçilerimiz İpek Şenoğlu ve Çağla Büyükakçay, bu hafta katıldıkları turnuvalarda başarılı sonuçlara imza atmaya devam ediyorlar. İpek Şenoğlu, Ismaning'de çiftlerde yarı finale yükselirken Çağla Büyükakçay ise Avusturalya'da düzenlenen Kalgoorlie turnuvasında teklerde çeyrek finale çıktı.


İpek Şenoğlu, kendisi için sezonun son turnuvası olan 50 bin dolar toplam para ödüllü Ismaning ITF turnuvasında yarı final gördü İpek, partneri Alman Kathrin Wörle birlikte son dörde kalma mücadelesinde Carmen Klaschka/Justine Ozga ikilisini 3-6, 6-3, 10-5 mağlup etmeyi başardı. Şenoğlu/Wörle çiftinin rakibini belirleyecek maçta ise bir numaralı seribaşı Barrios/Groenefeld çifti, Bertens/Hogenkamp ikilisiyle karşılaşacak.

Geçtiğimiz hafta katıldığı Uluslararası Cumhuriyet Kızları turnuvasının ardından Avustralya'ya geçen Çağla Büyükakçay, 25 bin dolar toplam ödüllü Kalgoorlie turnuvasında teklerde çeyrek finale adını yazdırdı. Turnuvanın iki numaralı seribaşı olan Çağla, ikinci turda Alman Nicola Geuer'i 6-4, 6-3'lük setlerle geçerek son sekizde ev sahibi raketlerden Isabelle Holland'la eşleşti.