Ayda Uluç: Gururluyuz

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, NTV Spor Radyo'da katıldığı "Korttan Sesler" programında geçtiğimiz hafta Doha'da  edindiği gözlemleri paylaştı.


Gelecek yıl ülkemizde düzenlenecek olan WTA Sezon Sonu Şampiyonası'nın devir teslim törenine katılmak için Katar'a giden TTF Başkanı Ayda Uluç, Katar'da yaşadıklarını, bayrak törenindeki sıkıntıyı telefonla yer aldığı "Korttan Sesler" programında dile getirdi. Gurur dolu bir hafta sonu yaşadığını belirten Uluç " TTF Başkanvekili Cengiz Durmuş, PTT Yönetim Kurulu Başkanı Osman Tural'la birlikte incelemelerde bulunduk ve daha iyisini yapacağımız kanaatine vardık. Böyle bir organizasyonun önümüzdeki yıl Türkiye'de gerçekleşecek olması inanılmaz" şeklinde konuştu. TTF Başkanı konuşmasının devamında "Katarlı yetkililer son ana kadar şampiyonaya üç yıl daha sahip olmak için ellerinden geleni yaptılar fakat sonuç alamadılar. WTA Başkanı Stacy Allaster şampiyonanın önümüzdeki üç yıl Türkiye'de olacağını ve aksi bir durumun kesinlikle söz konusu olmadığını belirtti" sözlerini sarf etti.

Programın ikinci kısmına konuk olan Marsel İlhan ve antrenörü Can Üner, ilk 100 sonrası hedeflerine açıklık getirdi. Marsel "Şu andaki amacım ilk 100'de kalmak sonrasında ise ilk 50 hatta ilk 30'a girmek istiyorum Bu hayal değil, çalışırsak neden olmasın" diyerek ATP'de daha üst basamakları hedeflediğini söyledi.