İzmir Cup, tenisin vitrini

Türk Telekom İzmir Cup ana tablo maçları ile başladı. Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç turnuvanın Türk tenisinin dünyaya açılmasında önemli rol oynadığını söyledi.


Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Türk Telekom İzmir Cup’ın ülke tenisine ivme kazandırdığını söyledi. Uluç, bu yıl üçüncü kez düzenlenen organizasyona büyük önem verdiklerini söyledi.
Türk Telekom İzmir Cup’ın tanıtım toplantısı Karşıyaka Tenis Eğitim
Merkezi’nde yapıldı. Toplantıya Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç’un yanısıra İzmir Gençlik ve Spor Müdürü Sabri Sadıklar, ATP Supervısor’ı Stephane Cretois, Turnuva Direktörü Hamdi Büyükaltıntaş, TTF Yönetim Kurulu üyesi Cem Tınaz ve 2008 İzmir Cup şampiyonu Glles Müller katıldı.

TURNUVALAR ÇOK ÖNEMLİ
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç uluslararası organizasyonlara büyük önem verdiklerini söyledi. Uluç “Gençlerimiz bu organizasyonlar sayesinde maç tecrübelerini artırıyor ve geleceğe daha iyi hazırlanıyorlar. İzmir geçmişte çok başarılı tenisçiler yetiştirdi. Bu turnuvanın İzmir tenisine ivme kazandıracağına inanıyorum” dedi.
Türkiye’nin 1 numarası Marsel İlhan’ın da turnuvaya katılacağını
hatırlatan TTF Başkanı “Marsel, Bosna Hersek’teki finali ertelendiği için ilk maçını Çarşamba günü oynayacak. Milli tenisçimiz geçen yıl final oynamıştı, bu kez kendisinden şampiyonluk kupası bekliyoruz” diye konuştu.
İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabi Sadıklar da İzmir’in tenis
potansiyeli açısından Türkiye’de ilk üçte yer aldığını söyledi. İzmir’in
buna benzer organizasyonlarla tenis altyapısı kazanacağını vurgulayan Sadıklar “İzmir halkı tenis sporuna yatkın. İzmir. düşünce ve hayat tarzı olarak Türkiye’nin modern yüzü. Tenis sporu da bu imajla örtüşüyor. İzmir üçüncü kez bu önemli spor olayına evsahipliği yapacak. Umarız önümüzdeki yıllarda daha kaliteli bir organizasyonla, daha elit teniçileri de Türkiye’de izleriz” dedi.
2008 yılındaki ilk turnuvada şampiyon olan Gilles Müller de bir kez daha aynı başarıya ulaşmak için çalışacağını ancak çok zorlu rakipleri olduğunu söyledi.

GİRİŞLER ÜCRETSİZ, YAYIN TRT’DE
ATP Supervisor’ı Stephane Cretois, İzmir Cup’ın üç yıl içinde gösterdiği gelişimin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Turnuva Direktörü Hamdi Büyükaltıntaş ve TTF Yönetim Kurulu üyesi Cem Tınaz da organizasyonla ilgili basın mensuplarının sorularını cevaplandırdılar. Tenisseverler Karşıyaka Tenis Eğitim Merkezi’ndeki turnuvadaki tüm maçları ücretsiz olarak izleyebilecekler. Türk Telekom İzmir Cup maçları TRT 3’ten naklen yayınlanacak.