Elazığ’ın İlk Ulusal Tenis Turnuvası Harput Cup Başladı

Gençlik ve Spor Bakanlığı himayesinde Türkiye Tenis Federasyonu, Elazığ Valiliği, Elazığ Belediyesi ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Elazığ’ın ilk ulusal tenis turnuvası Harput Cup tarihi Harput Mahallesi'nde yapılan kortej yürüyüşü ve gösteri maçıyla bugün başladı. Turnuvanın açılış programına Elazığ Valisi Ömer Toraman, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve birçok sporcu katıldı.

Elazığ'ın spor tesisleri altyapısının gelişmiş olmasının mutluluğunu dile getiren Vali Toraman, sporun yaygınlaşması ve uluslararası alanda başarılı sporcular yetiştirilmesi için çalışmaların devam edeceğini belirtti. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Durmuş ise gençlere doğru eğitim ve imkanlar verilmesiyle dünyanın en iyisi olabileceklerini vurguladı.

Türkiye'nin dört bir yanından gelen 115 sporcunun katılımıyla 4 gün sürecek olan Harput Cup'ın açılışında halk oyunları gösterisinin sergilendiği alanda Elazığ Valisi Ömer Toraman, Türkiye Tenis Federasyonu Cengiz Durmuş ve turnuvada yer alan sporcular gösteri maçı yaptı. Turnuva açılış programına, Elazığ Valisi Ömer Toraman ve Tenis Federasyonu Cengiz Durmuş'un yanı sıra Fırat Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Göktaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren, Kültür ve Turizm İl Müdürü Ahmet Demirdağ, antrenör ve sporcular katıldı.

Güzel bir etkinlikte bir arada olmanın memnuniyeti içerisinde olduklarını dile getiren Vali Ömer Toraman, "Elazığ olarak buna ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Elazığ, spor tesisleri altyapısında Türkiye'nin önde gelen illerinden bir tanesidir. Zaman içerisinde sporun pek çok branşına ait tesislere kavuşmuş olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Burada esas olan tesisleşmeyi yaygınlaştırmak, sporla uğraşan insanların sayısını arttırmak ve bu alanda yetenekleri ölçüsünde sporun her branşında uluslararası alanda da mücadele edebilecek sporcular yetiştirmektir. Onun için kulüpleşmek ve sporcu yetiştirme konusunda federasyonunun da desteğiyle tüm alanlarda iş birliğiyle çalışmaya devam ediyoruz. İlk defa Elazığ'da bir tenis turnuvasına da ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

Türkiye Tenis Federasyonu Cengiz Durmuş ise "Gençlik ve Spor Bakanlığı ve il protokolünün himayesinde bugün Harput Cup olarak Elazığ'da ilk kez bir turnuva düzenliyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu olarak hedefleri olan, hayalleri olan, rüyaları olan ve bu işi gerçekleştirmek için stratejileri olan bir federasyonuz. İnandığımız şey, Türkiye'nin her noktasında çok yetenekli gençlerimiz var. İmkan verilirse bu gençlerimize ulaşılırsa doğru eğitim, doğru planlama yapılabilirse bu gençlerimiz dünyanın en iyisi olabilmek için adaydır. Öncelik onlara bu şansı verebilmektir. Gençlik ve Spor Bakanlığımız her konuda projelerimize destek verirken gittiğim her şehirde özellikle tesisleşme noktasında büyük aşamalar kaydedildi ve çok güzel tenis kortları yapıldı. 4 bin yılı aşan bir medeniyette bugün bir ilki yaşıyoruz ülkemizi her güzelliğini görebilmek, gördüklerimizi anlatabilmek adına da bizler birer elçiyiz tenisin de gelişimi adına turnuvamıza ev sahipliği yapan bizlere bu imkanı veren Elazığ Valimize, Belediyemize, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze teşekkürlerimi sunuyorum" diye konuştu.

Elazığ Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdulsamet Eren ise açılış konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bu topraklar üzerinde birçok beyliğe, imparatorluklara Harput beşiklik yapmış bir kent. Yine aynı ev sahipliğini Türkiye’nin dört bir yanından gelen sporcularımıza Harput Cup’ta yapıyoruz. Hem yer altı hem yer üstü zenginliklerin olduğu, geçmiş yıllardan bu yana birçok alimin yaşadığı bu kentte Harput Cup’ı düzenleyerek ilimizin tanıtımı ve ekonomisine katkı sunmayı hedefliyoruz. Spor yatırımları ile ilimizin önünü açan Valimize, Milletvekillerimize, Belediye Başkanımıza ve devlet büyüklerimize sporcularım ve kentim adına saygılarımı sunuyorum.”