ITF, Çiftler Müsabakaları için Ön Giriş Sistemini Duyurdu

ITF, Ağustos ayından itibaren (kesin tarih teyit edilecek) ITF Dünya Tenis Turu Erkekler 25.000 USD ve Kadınlar 25.000 USD, 60.000 USD, 80.000 USD ve 100.000 USD tutarındaki Turnuvalarının Çiftler müsabakaları için bir Ön Giriş (Kayıt) sistemine sahip olacağını duyurdu. ITF yaptığı açıklamada, çiftler takımlarının yalnızca turnuva mahallinde katılım yapabilmeleri yerine ITF turnuvalarına önceden girmesine izin verecek bir sistem sunmak için çalışıldığını duyurdu. Bu değişiklik, oyuncuların programlarını daha etkili ve daha az maliyetle planlamalarına ve ayrıca Çiftler katılımları için kayıt sistemini profesyonelleştirmelerine olanak tanıyacak.

Açıklamada bu uygulamanın bazı temel ilkeleri aşağıdaki şekilde ifade edildi:

  • ITF Dünya Tenis Turu Çiftler müsabakaları 16 takımlı müsabakalar olarak kalacaktır.
  • Ön Kayıt (katılım) ile en fazla 7 takım kabul edilebilir. Ön Kayıt (katılım) döneminden kalan boş kadrolar da dahil olmak üzere kalan takımlar, turnuva mahalinde kayıtlar ve wild card’larla doldurulacaktır.
  • Ön Kayıt (katılım) için takımlar ATP / WTA / ITF çiftler sıralamasına göre kabul edilecektir; turnuva mahalinde katılımlar "En İyi" ATP/WTA/ITF Tekler ve/veya Çiftler sıralamasına göre kabul edilmeye devam edecektir.
  • Ön Kayıt (katılım) tarihi, turnuvadan 12 gün önce saat 14:00 GMT dir. Bu tarih, ITF in tekler için son geri çekilme tarihinden sonraki gündür.
  • Tüm girişler IPIN üzerinden yapılacaktır. Takımın bir oyuncusu diğer oyuncuya çiftler ortaklığını (partnerliğini) teklif edecek ve diğer sporcunun çiftler ortaklığını kabul etmesi, onaylaması gerekecek.
  • IPIN üzerinden çiftler kaydı yapmak için oyuncuların partnerlerinin IPIN numarasına veya IPIN e kayıtlı e‐ postalarına ihtiyaçları olacaktır. Tüm partnerlikler, 14:00 GMT kayıt son tarihinden önce onaylanmalıdır, aksi takdirde partnerlik kaldırılacaktır.
  • Takımlar, turnuva haftasının Pazartesi gününden 4 gün önce, çiftlerin Withdrawal/Freeze Deadline tarihinde, yani Teklerin Freeze Deadline için son tarihle aynı zamanda faaliyete katılırlar.
  • Geri Çekme/Katılım Listesi Dondurma Son Tarihinden önce, Çift Ön Kayıt (katılım) pozisyonlarından çekilme cezasız olarak yapılabilir.
  • 15.000$'lık turnuvalarında Çiftler için Ön Kayıt (katılım) sunmayacaktır. Bu turnuvalara katılım sadece turnuva mahalinde olacaktır.

Kurallar hakkında daha detaylı bilgi ve “Sıkça Sorulan Sorular” cevapları önümüzdeki haftalarda gönderilecektir.