Tuna Altuna İstanbul Open'da çeyrek finalde

Bu sene üçüncüsü düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Open'da ter döken milli tenisçilerden Tuna Altuna, İtalyan partneri Alessandro Motti ile birlikte etkileyici bir galibiyete imza atarak çiftlerde çeyrek finali yakaladı. Altuna/Motti çifti, Sırp rakipleri Dusan Lajovic/Viktor Troicki'yi 4-6, 7-5, 10/4'le devirdi.

Açılış setini 6-4 yitiren Altuna ve Motti, ikinci sette 4-2 geriye düştü. Bu noktada önemli bir dönüş yapan Türkiye-İtalya ortaklığı, setteki son altı oyunun beşini alıp 7-5'e ulaştı ve mücadeleyi maç tie-break'e götürdü. Üstün bir performans sergiledikleri kritik oyunu 10/4 kazanan Altuna/Motti, böylece son sekiz ekip arasına kaldı.

2016 Garanti Koza Sofya Açık'ın ardından kariyerinin ikinci ATP çeyrek finaline ilerleyen 28 yaşındaki Tuna Altuna ile partneri Alessandro Motti, bir sonraki sınavlarını 3 numaralı seribaşları Jonathan Erlich/Scott Lipsky önünde verecek.

İLKEL/ÇELİKBİLEK VEDA ETTİ
TEB BNP Paribas İstanbul Open'a wildcard ile katılan bir diğer ikili Cem İlkel/Altuğ Çelikbilek ise ilk turda elenmekten kurtulamadı. İlkel ve Çelikbilek, Garanti Koza Arena'da günün son maçında Andrei Vasilevski/Hans Podlipnik-Castillo tandemine 6-3, 7-5'lik setlerle kaybetti.