İstanbul'da yıldızlar geçidi

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Tuna, Türk Ekonomi Bankası Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol, Turnuva Direktörü Paul McNamee’nin de katıldığı TEB BNP Paribas İstanbul Open Oyuncular Gecesi’nde yıldız oyuncular Milos Raonic, Marin Cilic, Diego Schwartzman ve Bernard Tomic davetlilerle bir araya geldi.

TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta tarihi bir haftayı geride bıraktıklarını vurgulayan TTF Başkanı Cengiz Durmuş, WTA sıralamasında üç Türk raketin birden ilk 200’de yer almasıyla bir ilki daha yaşadıklarını belirtti.

“İstanbul Cup ve İstanbul Open gibi büyük organizasyonlar sayesinde sporcularımız tecrübe kazanıyor” diyen Durmuş, Türk tenisçilerin dünyanın en iyi oyuncularıyla başa baş mücadele edebildiklerini kanıtladıklarını ifade etti.

Turnuvalara destek veren sponsorlara teşekkürlerini sunan Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Gürsel Tuna, “Sporcuların vitamini alkış. Onları alkışlamak için herkesi Garanti Koza Arena’ya bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Dünya sıralamasının 6. basamağında bulunan, 2016 Wimbledon finalisti ve İstanbul Open’ın 1 numaralı seribaşı ismi Milos Raonic, “Korta çıkmak için sabırsızlanıyorum. Vaktim olursa ve trafik izin verirse şehrin güzelliklerini de görmek istiyorum” dedi.

İlk 10’da yer alan bir diğer şampiyonluk favorisi Marin Cilic ise mutlu sona ulaştığı 2014 Amerika Açık’taki anılarının halen taze olduğunu, bu tarihi başarı sonrası ülkesi Hırvatistan’da 40 bin vatandaşı tarafından bir kahraman gibi karşılandığını söyledi.

Organizasyonun üçüncü yılında da raket sallayacak olan son şampiyon Diego Schwartzman, “İstanbul’da olmaktan ve oynamaktan her zaman büyük keyif alıyorum. Yine kazanmak için korta çıkacağım” ifadelerini kullandı.

Avustralyalı raket Bernard Tomic ise açılış turunda zorlu bir galibiyete imza attığını hatırlatarak ikinci kez boy gösterdiği TEB BNP Paribas İstanbul Open’da elinden gelenin en iyisini yapmayı sürdüreceğini dile getirdi.