TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta perde açılıyor

Bu sene 10’uncusu düzenlenen TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ta heyecan eleme maçlarıyla start alıyor. 24 sporcunun ter dökeceği eleme turnuvasının neticesinde altı isim ana tabloya eklenecek.

23 Nisan Pazar günü saat 11.00’de başlayacak eleme müsabakalarında merkez kort Garanti Koza Arena’da sırasıyla dört Türk raket sahne alacak. Günün açılışında 17 yaşındaki İpek Öz, kariyerinin WTA düzeyindeki ilk maçında elemelerin 3 numarası Rus Anna Kalinskaya ile kozlarını paylaşacak.

Bu karşılaşmanın ardından son dönemin yükselişteki oyuncusu Başak Eraydın korta çıkacak. Bir önceki hafta İstanbul’da düzenlenen Lale Kupası ITF 60K turnuvasında şampiyonluğu kucaklayan Eraydın, 2014 Wimbledon’da dördüncü tura kadar ilerleyen Çek Tereza Smitkova ile karşı karşıya gelecek.

8 bin seyirci kapasiteli Garanti Koza Arena’daki üçüncü maçta 1999 doğumlu bir diğer genç yetenek Berfu Cengiz, Rus Anastasiya Komardina önünde tur vizesi arayacak. Günün kapanışını ise Melis Sezer ile Arjantinli Nadia Podoroska yapacak.

Koza World of Sports tesislerindeki organizasyonun eleme mücadelesine 1 numaralı seribaşı olarak katılan Sloven Dalila Jakupovic, ilk sınavını Rumen Alexandra Cadantu’ya karşı verecek. 2 numara Özbek Sabina Sharipova’nın rakibi ise İsviçreli Conny Perrin olacak.

2015’te iki WTA tekler zaferine uzanan etkili toprak kort oyuncusu Brezilyalı Teliana Pereira, İstanbul’daki serüvenine Britanyalı Tara Moore ile yapacağı müsabakayla başlarken; TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ın son çiftler şampiyonu Rumen Andreea Mitu da Rus Alla Kudryavtseva ile buluşacak.

ELEME TABLOSU
MAÇ PROGRAMI

Kaynak: www.istanbulcup.com