Yenikapı'da sokak tenisi coşkusu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, milli tenisçiler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu, Yenikapı İDO İskelesi'nde düzenlenen TEB Sokak Tenisi etkinliğine katıldı. Bu sene 10'uncusu gerçekleşen TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta son şampiyon unvanıyla yer alacak Büyükakçay ve Soylu, Yenikapı'da başlayan ve Bakırköy'de son bulan deniz otobüsü yolculuğu öncesinde iskele önüne kurulan TEB Sokak Tenisi kortlarında 150'yi aşkın genç sporcuyla tenis oynadı ve hayranlarına imza dağıttı. Ana tablo mücadelelerinin 24 Nisan Pazartesi günü başlayacağı TEB BNP Paribas İstanbul Cup öncesi bu etkinlikle moral depolayan Çağla ve İpek, hedeflerinin şampiyonluk kupalarının Türkiye'de kalmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Cengiz Durmuş: "Şampiyonlarımızı ayakta alkışlayalım"
Etkinlikte sporcularla bir araya gelen TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Türk Ekonomi Bankası'na (TEB) tenis branşına yaptıkları yatırımlardan ötürü teşekkür etti. TEB'in desteğiyle birlikte tenisin toplumun her kesimine yayılması yolunda emin adımlar attıklarını vurgulayan Durmuş, 81 ilde sokak tenisi aktiviteleri düzenlediklerini belirtti. Tenisseverleri Garanti Koza Arena'ya davet eden Durmuş, "Kendi sporcularımız bizim için her şeyden daha değerli. Gelin, hep birlikte şampiyonlarımızı ayakta alkışlayalım" dedi.

Zeynep Demirkol: “TTF ile aynı vizyonda çalışıyoruz”
Türkiye'de tenisin gelişimi ve geniş kitleler tarafından sevilmesi için çalıştıklarını söyleyen TEB Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol, "Turnuva sponsorluklarına adımızı vermemizin yanı sıra Sokak Tenisi ve Show Down etkinlikleriyle tenis sporunu her daim gündemde tutmak için uğraşıyoruz" ifadelerini kullandı. Demirkol, Türkiye Tenis Federasyonu ile yakaladıkları ortak vizyon sayesinde Türkiye'de tenis sporuna destek vermeye devam edeceklerini sözlerine ekledi.

Çağla Büyükakçay: "Seyircilerimiz yine tribünlere gelsin"
TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın son tekler şampiyonu Çağla Büyükakçay, geçen sene yaşananları ömrünün sonuna kadar unutamayacağını, amacının turları adım adım geçerek yine zafere uzanmak olduğunu belirtti. "Geçen yıl özellikle çeyrek final maçlarından itibaren inanılmaz bir seyirci desteği vardı. Tribünler yine dolsun ve hep birlikte tekrar kupaya yürüyelim" şeklinde konuşan Büyükakçay, tenisseverleri birbirinden çekişmeli maçlar ve özel bir haftanın beklediğini dile getirdi.

İpek Soylu: "Hedefim hem teklerde hem çiftlerde ilerlemek"
TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın son çiftler şampiyonu İpek Soylu ise "Hedefim elbette hem tekler hem de çiftler kategorisinde ilerlemek. Bir önceki sene elde ettiğimiz başarıyı tekrarlamak istiyoruz" dedi. İstanbul Cup'ın dünyanın en elit organizasyonları arasındaki yerini almasında emeği geçenlere ve sponsorlara teşekkürlerini ileten Soylu, minik hayranlarıyla buluşma imkanı yakaladıkları TEB Sokak Tenisi etkinliğinin kendileri için büyük moral olduğunu ifade etti.

FOTO GALERİ