Türkiye Kupası sahibini buluyor

10 Aralık Cumartesi günkü eleme maçlarıyla start alan Büyükler Türkiye Kupası'nda finallerin adı kondu. Buna göre erkeklerde Ahmet Sarıoğlu ile Mert Naci Türker, kadınlarda İpek Öz ile Selin Övünç şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

Turnaya elemelerden giren Ahmet Sarıoğlu, dikkat çekici galibiyetlerine bir yenisini daha ekledi. 1 numaralı seribaşı Barkın Yalçınkale'yi 7-6, 0-6, 6-4'le deviren Sarıoğlu, finalde 2 numara Mert Naci Türker'in karşısına geçti. Henüz set kaybı yaşamayan Türker ise Atakan Gezer'i 6-2, 6-1'le saf dışı bıraktı.

Ankara Tenis Kulübü'ndeki organizasyonun kadınlar kanadında 1 numaralı seribaşı olarak ter döken İpek Öz, Ekin Erçetin önünde korttan 6-1, 5-7, 6-1'lik skorla galip ayrılıp finaldeki yerini ayarladı. Diğer yarı finalde Selin Övünç'ün Deniz Çömlek karşısında 6-4, 5-7, 6-1'lik üstünlüğü vardı.

Çiftler finalleri ise erkeklerde Atilla Kaan Göne/Mert Altınalev - Umut Akkoyun/Mert Naci Türker, kadınlarda İnci Öğüt/Cemre Anıl - İpek Öz/İrem Soylu olarak şekillendi.

Yarın (17 Aralık Cumartesi) günkü şampiyonluk müsabakaları saat 10.00'da başlarken, sırasıyla tek erkekler, tek kadınlar, çift erkekler, çift kadınlar finalleri oynanacak.