Çağla en büyük sahnede

Sezonun son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'ta çarşamba gününün programı açıklandı. Milli tenisçi Çağla Büyükakçay ile 14 numaralı seribaşı Çek Petra Kvitova arasındaki Amerika Açık ikinci tur maçı, TSİ 18.00'de 23.771 kişilik seyirci kapasitesiyle dünyanın en büyük tenis stadyumu niteliğindeki merkez kort Arthur Ashe'te oynanacak. Karşılaşma, Eurosport 2'den naklen yayınlanacak.

26 yaşındaki Büyükakçay, açılış turunda ev sahibi ülkeden Irina Falconi'yi 6-2, 6-1'lik setlerle geçerek ilk defa ana tablo mücadelesi verdiği New York'taki prestijli organizasyonda adını son 64 oyuncu arasına yazdırmayı başarmıştı. Slam kariyerinin ikinci ana tablo galibiyetine imza atan Çağla, Amerika Açık tek kadınlar kategorisinde ana tabloda tur atlayan ilk Türk olma unvanına erişmişti.

Bu hafta itibarıyla klasmanın 66. basamağında bulunan Büyükakçay'ın 50 sıra ilerisinde 16.'lıkta yer alan Kvitova ise birinci turda Letonyalı rakibi Jelena Ostapenko'yu 7-5, 6-3'le eledi. Amerika Açık'taki en iyi derecesi geçen yıl oynadığı çeyrek final olan dünya eski 2 numarasının aralarında 2011 ve 2014 Wimbledon ile 2011 WTA Şampiyonası olmak üzere tur düzeyinde toplam 17 tekler zaferi bulunuyor.

Sol elini kullanan 1990 doğumlu Kvitova, sert zemin sezonu ile birlikte yeniden yükselişe geçti. Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda bronz madalyayı boynuna takan Kvitova, son olarak Connecticut Open'da yarı finale kadar ilerledi (Agnieszka Radwanska'ya 6-1, 6-1 boyun eğdi). Ülkesi Çek Cumhuriyeti'ni Fed Cup'ta dört kez şampiyonluğuna taşıyan Kvitova, bu sezon 27-18'lik bir maç kaydına sahip.

Fotoğraflar: Jimmie48 Tennis Photography