Büyükakçay bir ilkin daha peşinde

New York'ta gerçekleşen yılın dördüncü ve son Grand Slam turnuvası Amerika Açık'a ev sahibi ülkeden Irina Falconi'yi 6-2, 6-1'lik setlerle yenerek başlayan Çağla Büyükakçay, dünya 16 numarası Çek Petra Kvitova ile yapacağı ikinci tur maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

Hafta başında güncellenen WTA sıralamasında 66.'lığa çıkarak klasman rekorunu kıran 26 yaşındaki milli raket, "Ağustos ayının başından beri Amerika kıtasındayım. Sırasıyla Rio 2016 Olimpiyat Oyunları, Cincinnati ve Connecticut Open turnuvalarında mücadele ettim. Üst üste katıldığım turnuvaların ardından kendime hedef olarak belirlediğim Amerika Açık'a böylesine güzel bir başlangıç yapmak muhteşem oldu." dedi.

Zorlu organizasyon öncesi iyi bir hazırlık dönemi geçirdiğini belirten Çağla, yalnızca üç oyun kayıpla geçtiği ilk tur maçındaki performansından oldukça memnun olduğunu, bunu ikinci turda da sürdürmek istediğini söyledi. Büyükakçay, bir sonraki rakibi hakkında ise "Petra Kvitova çok kariyerli bir oyuncu. 2011 ve 2014 Wimbledon'ın yanı sıra 2011'de İstanbul’daki WTA Şampiyonası'nda zafere uzanmış, dünya sıralamasında ikinciliğe kadar yükselmiş tecrübeli bir isim. Elbette zor bir sınav beni bekliyor, ancak hem elimden gelenin en iyisini yapacağım hem de bu anın keyfini çıkaracağım." ifadelerini kullandı.

CENGİZ DURMUŞ: DUALARIMIZ ÇAĞLA'YLA
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Amerika Açık'ta tek kadınlarda ana tabloda maç kazanmayı başaran ilk Türk raket olarak kayıtlara geçen Büyükakçay'a tebriklerini iletti. Durmuş, "Bu sezon gerçekleştirdiği ilklerle milli gururumuz olan Çağla Büyükakçay'ı Amerika Açık'taki tarihi galibiyetinden ötürü kutluyor, ikinci turda başarılar diliyorum. Dualarımız onunla." şeklinde konuştu.

Çağla Büyükakçay ile Petra Kvitova arasındaki Amerika Açık ikinci tur müsabakası yarın (31 Ağustos Çarşamba) oynanacak. Büyükakçay, Kvitova'yı mağlup etmesi durumunda Açık Dönem'deki bir Grand Slam turnuvasında teklerde üçüncü tura çıkan ilk Türk tenisçi olarak bir ilke daha imza atmış olacak.

Fotoğraf: Jimmie48 Tennis Photography