Hingis ve Cash TEB Tennis Stars Series için İstanbul'da

Dört yıldır Türkiye’nin dört bir yanında düzenlediği sokak tenisi etkinlikleriyle tenisin geniş kitlelerle buluşmasına sağlayan TEB BNP Paribas, ‘Tennis Stars Series’ ile organizasyonu daha da büyütmeyi hedefliyor. Bu doğrultuda ilk etapta toplam 21 Grand Slam zaferine sahip, uzun yıllar teklerde 1 numara olmuş, şimdilerde ise çiftler tenisini domine eden İsviçreli Martina Hingis ile 1987 Wimbledon şampiyonu Avustralyalı Pat Cash, Türkiye’ye gelecek.

Eylül ayında Caddebostan Sahili’nde kurulacak kortta düzenlenecek etkinliğin tanıtımı, ünlü raketler Martina Hingis ve Pat Cash’in katılımıyla gerçekleştirildi. Toplantının açılış konuşmasını yapan TEB Marka ve İletişim Direktörü Zeynep Demirkol, altı yıldır tenise ve Türkiye markasına önemli yatırımlar yaptıklarını ifade etti. 2012 yılında başlattıkları TEB Sokak Tenisi etkinliklerini çok önemsediklerini belirten Demirkol, “Sokak tenisini bu sporu geniş kitlelerle buluşturmanın bir aracı olarak görüyoruz. ‘Tennis Stars Series’ projesiyle TEB Sokak Tenisi etkinliklerinde başka bir aşamaya geçeceğiz” ifadelerini kullandı.

HINGIS: TÜRKİYE’DE BULUNMAKTAN GURUR DUYUYORUM
İsviçreli oyuncu Martina Hingis, “Bu ziyaretim etkinlik lansmanı ve reklam filmi çekimleri içindi. Şimdi kısa olacak ama ileride daha uzun kalmayı planlıyorum. Reklam filmi çekimleri benim için çok heyecan vericiydi. Çekimler sırasında çocuklarla sokakta tenis oynadık. Eylül ayında düzenlenecek bu organizasyonda bulunmaktan ve elçisi olmaktan onur duyuyorum” derken, Pat Cash ise “Türkiye’yle ilişkim eskiye, yaklaşık 15 sene öncesine dayanıyor. Türkiye'de tenisin çok sevildiğini gördüm. Sonraki süreçte birçok proje ve etkinlik için İstanbul ziyaretlerim devam etti. Şimdi Eylül ayında gerçekleşecek bu heyecan verici etkinliğin içinde olmaktan mutluluk duyuyorum” açıklamalarında bulundu.

İstanbul Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar da kurum olarak 25 farklı branşta İstanbullulara hizmet verdiklerine belirterek, “Avrupa Yakası’nda 19, Anadolu Yakası’nda 27 olmak üzere toplam 46 kortumuzla İstanbul halkının hizmetindeyiz. Göztepe Güzelbahçe, Florya gibi tesislerimiz tenis eğitimlerinin yanı sıra uluslararası turnuva organizasyonlarına da uygun” diye konuştu.

TÜRK SPORUCLAR İLE OYNAYACAKLAR
Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise federasyon olarak ana amaçlarının uluslararası arenada başarılı sporcular yetiştirmek olduğunu söyledi. 2012’de TEB ile birlikte Sokak Tenisi etkinliklerini başlattıklarını hatırlatan Durmuş, “Taksim’de yaptığımız ilk etkinliğin ardından 78 ilde 500 mini kort kurarak yediden yetmişe herkese tenis oynattık. TEB BNP Paribas’nın işin reklam değerine bakmadan bu işi sosyal sorumluluk projesi olarak görmesi her türlü takdirin üzerinde” diye konuştu.

Bu yıl Eylül ayında Amerika Açık sonrası gerçekleşecek etkinlikte Martina Hingis, Çağla Büyükakçay ile Pat Cash ise Marsel İlhan ile birlikte korta çıkacak. Etkinliğin tanıtım filmi de organizasyondan önce televizyon kanallarında gösterilecek.