Çağla'nın serisi sürüyor

TEB ana sponsorluğundaki 5. Ankara Cup'ta yarı finale kalan isimler arasında milli raket Çağla Büyükakçay da yer aldı. Büyükakçay, Hollandalı Kerkhove'yi iki sette yenip bu turnuvada ilk kez yarı final gördü.

Türkiye'nin 1 numaralı kadın tenisçisi Çağla Büyükakçay, Ankara'daki başarılı performansını devam ettiriyor. 26 yaşındaki milli raket Dubai'deki şampiyonluğunun ardından galibiyet serisini Ankara Tenis Kulübü kortlarında sürdürürken, Ankara Cup'ta da kariyerinin ilk yarı finalini yakaladı. Bu turnuvada dördüncü kez raket sallayan Çağla, bir buçuk ay önce ABD'de yenildiği Hollandalı Lesley Kerkhove'yi Ankara Cup çeyrek finalinde 6-1, 7-6'lık setlerle mağlup etti.

Maçın ikinci setinde 5-3 geriye düşen Çağla, seti uzattıktan sonra aldığı tie-break'te de 4/2 geriden geldi. Büyükakçay, böylece ITF Kadınlar Turu'ndaki galibiyet serisini sekiz maça yükseltti.

Çağla'nın yarı finaldeki rakibi ilk turda Başak Eraydın'ı yenen Rumen tenisçi Alexandra Cadantu oldu. Ankara'daki üçüncü maçında da set vermeyen 25 yaşındaki Cadantu, vatandaşı Cristina Dinu'yu 74 dakikada 6-1, 6-1 ile geçti.

Ana tablonun üst bölümündeki yarı final eşleşmesi, ekim ayı sonunda TED kortlarında gerçekleşen Cumhuriyet Kızları turnuvasının rövanşına dönüştü. Sırp Ivana Jorovic, 6 numaralı seribaşı Cindy Burger'i 6-3, 6-2 yenerken, Hırvat Jana Fett de Natalya Vinhlyantseva'yı 0-6, 6-2, 6-2 ile mağlup etti. ITF Turu'nda son 15 maçının 14'ünden galip ayrılan Jorovic, İstanbul'daki finalde Fett'i iki sette yenmişti.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
18.12.2015 PROGRAM