Folkart İzmir Cup başlıyor

Türkiye Tenis Federasyonu tarafından 2008'den beri organize edilen ve bu yıl Folkart’ın isim sponsorluğunda düzenlenen Folkart İzmir Cup'ın basın toplantısı, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ve Folkart Yönetim Kurulu Başkanı Mesut Sancak'ın katılımıyla yapıldı.

Profesyonel Tenisçiler Birliği (ATP) Challenger Turu'nun en prestijli ve en zorlu organizasyonları arasında yer alan Folkart İzmir Cup'ın basın toplantısında konuşan Cengiz Durmuş, spor etkinliklerinin gelişmesinde sponsor desteğinin önemine vurgu yaparken "İzmir'in en önemli markalarından Folkart'ın turnuvayı sahiplenmesi ve adını vermesi çok önemli bir adım oldu. Sonrasında İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, ilçe belediyelerimiz ve tenis kulüplerimizin büyük desteği böylesine bir sinerji doğurdu." dedi.

Kamuoyunda 'belli bir kesimin sporu' olarak görülen tenisi, Türkiye çapına yaymak ve tanıtmak için önemli bir çaba içinde olduklarını belirten Durmuş, "Tenisin güzelliğini hep beraber yaşamak ve yaşatmak için geniş bir program hazırladık." sözleriyle tenisseverleri dolu dolu bir haftanın beklediğini ifade etti.

Mesut Sancak ise İzmir'in spor organizasyonları açısından önemli bir şehir olması için ellerinden geleni yapacaklarını belirterek, "İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin katkıları ve Türkiye Tenis Federasyonu'nun çalışmaları ile bu konuda önemli bir yol kat etmeye başladığımızı düşünüyorum. Folkart İzmir Cup için geri sayımın sonuna geldik. İzmir, yarın başlayacak eleme maçlarından itibaren bir hafta boyunca tenis şölenine sahne olacak. Turnuva heyecanının sadece maçlarla sınırlı kalmaması için çeşitli etkinlikler düzenleniyor. İzmirliler, Gündoğdu Meydanı'na kurulacak şenlik alanında hem eğlenecek hem de çeşitli hediyeler kazanma şansı yakalayacak." şeklinde konuştu.

KAPSAMLI PROGRAM
Türk tenis tarihinin en büyük sponsorluk anlaşmasının imzalandığı Folkart ile birlikte Folkart İzmir Cup adı altında bu yıl sekizincisi gerçekleşen turnuvada heyecan, 19 Eylül Cumartesi günü eleme maçlarıyla başlayacak. İzmir'de daha önce üç kez final oynayan milli raket Marsel İlhan'ın yanı sıra Barış Ergüden, Cem İlkel, Anıl Yüksel, Barkın Yalçınkale, Altuğ Çelikbilek, Sarp Ağabigün de turnuvada ter dökecek.

Örnekköy'deki Zübeyde Hanım Tenis Eğitim Merkezi'ndeki toplam 64 bin avro ödüllü Folkart İzmir Cup, 27 Eylül Pazar günü tekler finaliyle sona erecek. Mücadeleler, ücretsiz olarak seyredilebilecek. Dokuz gün boyunca sürecek maçların yanı sıra 19-26 Eylül tarihlerinde Gündoğdu Meydanı'nda saat 10.00 ile 20.00 saatleri arasında başta sokak tenisi olmak üzere birçok etkinliğin heyecanı yaşanacak.

FOLKART İZMİR CUP GÜNLÜK MAÇ PROGRAMI

FOLKART İZMİR CUP FOTO GALERİ