İzmir'de Ayla ve Cem yolu yarıladı

Türkiye'nin ITF turnuvalarının 33. haftası İzmir UTEM Zübeyde Hanım Tesisleri'nde düzenlenen Futures turnuvalarıyla devam ediyor.

Turnuvaya 2 numaralı seribaşı olarak katılan milli tenisçimiz Cem İlkel ve 8 numaralı seribaşı sporcumuz Altuğ Çelikbilek yarı final için bugün korta çıktı.

Çeyrek finalde İtalyan raket Filippo Baldi ile kozlarını paylaşan İlkel, 6-4'lük set skorlarıyla korttan galip ayrılarak yarı finale yükseldi. Tenisçimiz finale kalabilmek için Matthias Wunner'le karşılaşacak. Son 4'e kalma yolunda ter döken Altuğ Çelikbilek ise Bradley Mousley önünde 6-3, 6-4 set skorlarıyla turnuvaya çeyrek finalde veda etti.

Aynı lokasyonda oynayan ITF kadınlar turnuvasında ise Ayla Aksu hem tekler hem de çiftlerde aldığı başarılı skorlarla dikkat çekti.

Turnuvaya 1 numaralı seribaşı olarak katılan Aksu, teklerde 7 numaralı seribaşı Özbek Arina Folts'u 6-3, 6-3 ile geçerken çiftlerde de finali yakalamayı başardı. Teklerde elediği Arina Folts'la ile çiftlerde partnerlik kuran tenisçimiz, Müge Topsel / Ana Veselinovic engelini 6-1,
3-6 ve 10-3'lük setlerle yenerek finale yükseldi.

Ayla Aksu - Arina Folts çifti finalde Nora Niedmers / Julia Wachaczyk ile karşılaşacak.