Marsel'den Cincinnati'ye şanssız veda

Cincinnati'de gerçekleşen Western & Southern Open Masters turnuvasına katılan Marsel İlhan, elemelerin son turunda Avustralyalı rakibi Thanasi Kokkinakis'e çok yakın geçen bir maç neticesinde mağlup oldu.

Açılış turunda Gürcü Nikoloz Basilashvili'yi geçen İlhan, klasmanın 76. basamağındaki Kokkinakis karşısında maça iyi başlayamadı. İlk iki servis oyununu kaptırarak 4-0 geriye düşen Marsel, setin sonlarına doğru açılsa da Kokkinakis 6-4'e ulaşmasını bildi.

Prestijli turnuvada üçüncü kez boy gösteren Marsel, ilk servislerinden %92 ile puan çıkardığı ikinci sette üstün taraftı. Dördüncü oyunda yakaladığı break avantajıyla 5-2 öne geçen Marsel, setin son oyununda bir kez daha servis kırıp 6-2'ye ulaştı ve mücadeleyi final setine taşıdı.

28 yaşındaki milli tenisçi, final setine de çok hızlı girdi. Son 11 oyunun 8'ini hanesine yazdırarak üçüncü sette 3-0 öne fırlayan İlhan, bu noktada Kokkinakis'in geri dönüşüne engel olamadı. Beşinci ve yedinci oyunlarda Marsel'in servisini çalıp beş oyunluk bir seriyle 5-3'lük üstünlüğe ulaşan Kokkinakis, maç için servis attığı 10. oyunda hata yapmadı ve 6-4'le karşılaşmayı tamamladı.

1 saat 54 dakika süren mücadelen 6-4, 2-6, 6-4'lük setlerle mağlup ayrılan Marsel, böylece Cincinnati'de ana tablonun kıyısından döndü. Marsel, ana tablodan dahil olduğu Amerika Açık öncesi Winston-Salem'deki ATP 250 turnuvasında raket sallayacak.