İstanbul Cup'ta rakipler belli oldu

Eleme mücadelelerindeki heyecanın başladığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta ana tablo kuraları da çekildi. Garanti Koza Arena Basın Odası'nda gerçekleşen kura çekimine Slovak yıldız Dominika Cibulkova, milli raketler Çağla Büyükakçay ve İpek Soylu'nun yanı sıra Turnuva Direktörü Stefan Tzvetkov, Turnuva Süpervizörü Chen Shu ve Koza World of Sports Genel Müdürü Yavuz Selek de katıldı.

Bu yıl sekizincisi düzenlenen WTA turnuvasında ana tabloda mücadele eden Çağla Büyükakçay, açılış turunda 32 yaşındaki tecrübeli Daniela Hantuchova'ya rakip oldu. Klasmanın 64. basamağında oturan dünya eski 5 numarası Slovak Hantuchova'nın parlak kariyerinde yedi tekler zaferi bulunuyor.

Ana tablodaki diğer Türk tenisçi İpek Soylu, turnuvadaki ilk sınavını elemelerden gelen bir isme karşı verecek. Son olarak Bursa'daki 50 bin dolar ödüllü ITF turnuvasında tarihi bir şampiyonluğa ulaşan Soylu'nun rakibi, yarın tamamlanacak eleme maçlarının ardından belli olacak.

Çiftlerde ise Sırp yıldız Jelena Jankovic ile ortaklık kuran Çağla, birinci turda 2 numaralı seribaşı ekip Margarita Gasparyan/Alexandra Panova ile oynayacak. İpek Soylu ve tecrübeli İtalyan partneri Francesca Schiavone, Vitalia Diatchenko/Olga Savchuk tandemiyle; Melis Sezer/Ayla Aksu ikilisi de Misa Eguchi/Justyna Jegiolka ile ekibiyle eşleşti.