TEB BNP Paribas İstanbul Cup Tanıtım Toplantısı Gerçekleştirildi

FOTO GALERİ

Türkiye Tenis Federasyonu’nun (TTF) katkılarıyla Türk Ekonomi Bankası’nın (TEB) isim sponsorluğunda Garanti Koza Arena’da 26 Temmuz Pazar gününe kadar sürecek olan TEB BNP Paribas İstanbul Cup heyecanı başladı. 32 kadın tenisçinin raket sallayacağı TEB BNP Paribas İstanbul Cup’a 10 yıl önce İstanbul’a gelerek turnuvanın ilk şampiyonu olan Venus Williams da katılırken dünya sıralamasında şu anda 15’inci basamakta yer alan Amerikalı raket, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Erginer, Turnuva Direktörü Stefan Tzvetkov medya mensuplarının sorularını yanıtladı.

Cengiz Durmuş: “TEB BNP Paribas İstanbul Cup, övgüyü hak ediyor”

İstanbul Polat Renaissance Otel’de düzenlenen toplantıda turnuvaya dair görüşlerini belirten Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, organizasyonun geldiği noktaya dikkate çekti ve şöyle konuştu: “İlki 2005’te gerçekleştirilen organizasyon, WTA Turu’nda yer alan seçkin buluşmalardan biri olmayı sürdürerek elit isimlerin mücadelesine sahne oldu. 10 yıl önce başlayan bu girişim sayesinde Türkiye, organizasyon becerisiyle aldığı birçok turnuvayı başarıyla düzenlerken tenis ülkesi olmayı başardı; üç yıl üst üste WTA Sezon Sonu Şampiyonası’na imza atarak dünyanın en önemli tenis merkezlerinden biri haline geldi. Tüm bu üst düzey etkinliklerin yanı sıra her yıl düzenlediğimiz irili ufaklı 100’ü aşkın turnuva ile dünyanın en çok turnuva düzenleyen ülkesi haline geldik. İşte bu gelişim, Türkiye’nin tenise ne kadar tutkuyla bağlı olduğunun göstergesi olarak takdir topladı. Bu bağlamda TEB BNP Paribas İstanbul Cup, ülkemizde tenisin yayılmasına katkı sağlaması adına övgüyü hak eden bir organizasyon olmayı başardı. Bugün İstanbul Cup, geldiği seviye ile artık kendi sponsorunu oluşturmuştur. Bu noktada başta Türk Ekonomi Bankası olmak üzere desteğinden dolayı tüm sponsor kurumlara teşekkür ediyorum. Dünyanın en iyi tesislerinde gerçekleştirilecek İstanbul Cup ve benzer turnuvalar, bizim çocuklarımızın da puan toplamalarını sağlayacak; gelecekte de şampiyonluklara ulaşmaları için basamak olacaktır.

Ümit Leblebici: “İsmimizi vermekten gurur duyuyoruz”

TEB Genel Müdürü Ümit Leblebici, yaptığı konuşmada; “TEB olarak, stratejik ortağımız BNP Paribas’ın tenis alanındaki 42 yıllık bilgi birikimi ve deneyiminden de yararlanarak beş yıldır ülkemizde tenise destek veriyoruz. TEB BNP Paribas İstanbul Cup ile tenisi yine ülke gündemine taşımaya ve sporseverlere tenis şöleni yaşatmaya hazırlanıyoruz. Tenisin ülkemizde en sevilen sporlar arasına girmesine ve popüler bir branş haline gelmesine katkıda bulunan TEB BNP Paribas İstanbul Cup’ı geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da bankamızın isim sponsorluğunda düzenlemekten gurur duyuyoruz” dedi.

Venus Williams: “10 yıl sonra tekrar İstanbul’da olmak harika”

Turnuvanın 10 yıl önce düzenlendiği ilk yılında Boğaziçi Köprüsü üzerinde yaptığı gösteri maçıyla büyük ilgi gören ve o seneki turnuvada şampiyonluk kupasını kaldıran Venus Williams ise

konuşmasında, “Tekrar burada olmak harika bir duygu, İstanbul çok güzel bir şehir. 10 yıl önce yaşadığım heyecanı şu an tekrar yaşıyorum. Korta çıkmayı sabırsızlıkla bekliyorum” şeklinde duygularını ifade etti.

Coşkun Erginer: “Heyecanımız büyük”

Garanti Koza Yönetim Kurulu Üyesi Coşkun Erginer ise; “Williams’ın tekrar turnuvaya katılmasıyla bir nostalji yaşıyoruz, kendisini tekrar aramızda görmekten dolayı çok mutluyuz” dedi. Erginer, “Bu vesileyle 2005 yılından bu yana sponsorumuz olan tüm firmalara ve özellikle çok iyi uyum sağladığımız değerli isim sponsorumuz TEB’e teşekkür ederiz” diye konuştu.

 

Boğaziçi Köprüsü'nde maç yaptılar!

Boğaziçi Köprüsü'nde maç yaptılar!Venus Williams, İpek Soylu ve Çağla Büyükakçay Boğaziçi Köprüsü'nde gösteri maçı yaptı. TEB BNP Paribas #IstanbulCup

Posted by NTV Spor on Monday, 20 July 2015