Büyükakçay, Errani'ye takıldı

Romanya'nın başkenti Bükreş'te gerçekleşen WTA toprak kort turnuvasına ana tablodan katılan Çağla Büyükakçay, ilk turda İtalyan Sara Errani'ye 6-2, 7-6'lık setlerle yenilerek elendi.

Bu hafta itibariyle dünya sıralamasının 20. basamağında yer alan ve aynı zamanda Bükreş Açık'ın 1 numaralı seribaşı ismi Errani karşısında yaptığı basit hatalar nedeniyle farkın açılmasına engel olamayan Çağla, ilk seti 6-2 ile yitirdi.

İkinci sette iyi başlayan milli tenisçi, 3-1'lik üstünlüğü yakaladı ancak peş peşe iki oyun alan Errani, skoru 3-3'te dengeledi. Bu andan sonra karşılıklı kazanılan oyunlar neticesinde onuncu oyuna Büyükakçay'ın 5-4'lük avantajıyla girildi.

Maçta kalmak için servis attığı oyunda hata yapmayan eski 5 numara Errani, bir sonraki oyunda servis kırıp 6-5 öne geçti. Bu oyunda 40-15 geriye düşen Çağla, risk alıp yaptığı sert vuruşlarla puanları kısa tutmaya çalıştı ve bunun semeresini aldı. Hanesine üst üste dört puan yazdırırken iki maç puanı çeviren Büyükakçay, seti tie-break'e taşıdı.

Ancak tie-break Errani'nin kontrolünde geçti. 3-0'lık üstünlükle başladığı tie-break'i 7/2 ile kazanmasını bilen İtalyan tenisçi, 1 saat 42 dakika sonunda tur biletini cebine koyan taraf oldu. Errani ikinci turda, Kateryna Bondarenko-Shahar Peer maçının galibiyle buluşacak.

Çağla, geçen yıl teklerde ikinci tur, çiftlerde İtalyan partneri Karin Knapp ile birlikte final oynadığı Bükreş Açık'taki macerasına ise çiftlerde devam edecek. İsviçreli Viktorija Golubic ile ortaklık kuran Büyükakçay, yarın birinci turda Diana Buzean/Chantal Skamlova ikilisine karşı raket sallayacak.

International seviye turnuvaya giren bir diğer Türk tenisçi Ayla Aksu ise elemelerin ilk turunda Macar rakibi Reka-Luca Jani'ye 6-2, 6-3'lük setlerle mağlup olmuştu.