Türkiye-Belarus serisinin basın toplantısı yapıldı

Mart ayında Mersin’de gerçekleşen nefes kesen eşleşmede Güney Afrika’yı devirerek ikinci tura yükselen Türkiye, Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup’taki ikinci sınavını Belarus önünde verecek. 17-19 Temmuz tarihleri arasında, İstanbul’un Esenyurt ilçesindeki Garanti Koza Arena’da yapılacak seri öncesi iki ülkenin takım kaptanları ve oyuncuları, basın mensuplarının karşısına çıktı.

Türkiye Milli Takımı’nın kaptanı Haluk Akkoyun, Cuma, Cumartesi ve Pazar günü oynanacak mücadelelerde taraftarların büyük desteğine ihtiyaç duyacaklarını belirtirken, kazanan taraf olacaklarına inandığını söyledi. Dört tekler, bir çiftler maçı üzerinden yapılacak seride, Marsel’in her iki tekler maçını da kazanacağını düşündüğünü dile getiren Akkoyun, diğer oyunculardan gelecek bir galibiyetin kendilerine yeteceğini ifade etti.

Dünya sıralamasının 78. basamağında bulunan Marsel İlhan, yoğun sıcaklık nedeniyle hava şartlarının etkileyici olacağını söylerken, Belarus’un kadrosundaki eski dünya çiftler 1 numarası Max Mirnyi’ye dikkat çekti.

Türkiye’nin bir önceki turdaki Güney Afrika galibiyetinde kilit rol oynayan 19 yaşındaki Cem İlkel, ilk turda yaşadığı büyük heyecana rağmen iyi bir performans çıkardığını, bunu Belarus’a karşı da sürdürmek için elinden geleni yapacağını belirtti.

Barış Ergüden, “Seyircimizin de desteğiyle ev sahibi avantajımızı kullanarak bir üst tura adımızı yazdıracağımıza inanıyorum” derken, Anıl Yüksel ise iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyleyerek, üç gün boyunca sporseverleri Garanti Koza Arena’ya beklediklerini vurguladı.

BELARUS SERİYE HAZIR

2000 yılında Wimbledon’da yarı finale kadar ilerleyen Belarus kaptanı Vladimir Voltchkov, İstanbul’un büyüleyici bir şehir olduğunu ve burada olmaktan dolayı çok mutlu olduklarını dile getirdi. Seriye ev sahipliği yapacak Garanti Koza Arena’nın etkileyici bir tesis olduğunu ifade eden Voltchkov, eğlenceli bir hafta sonunun kendilerini beklediğini söyledi.

Basın toplantısında söz alan Belarus ekibinin oyuncuları Dzmitry Zhyrmont, Egor Gerasimov, Yaraslau Shyla ise sert zeminde iyi oynadıklarını ve İstanbul’a kazanmak için geldiklerini açıkladı.

Toplantı sonunda, seriye ev sahipliği yapacak Garanti Koza Arena’nın bulunduğu spor tesisi Koza World of Sports’un Genel Müdürü Yavuz Selek, Türk takımına plaket takdim etti ve başarı dileklerinde bulundu.

MAÇ PROGRAMI

Yer: 
Garanti Koza Arena

Tarih ve Saat: 
17 Temmuz / 12:00
18 Temmuz / 13:00
19 Temmuz / 12:00

EKİPLER

TÜRKİYE                             

Kaptan:          Haluk Akkoyun

Oyuncular:     Marsel İlhan, Cem İlkel, Barış Ergüden, Anıl Yüksel

BELARUS    

Kaptan:          Vladimir Voltchkov

Oyuncular:     Dzmitry Zhyrmont, Egor Gerasimov, Yaraslau Shyla, Sergey Betov, Max Mirnyi