Roger Federer, İstanbul'da şampiyon

TEB BNP Paribas İstanbul Open'da tekler finalinde, turnuva 1 numarası Roger Federer ile 3 numarası Pablo Cuevas karşı karşıya geldi.

 

 

Gündüz saatlerinde yağan sağanak yağmurun maç saatine 1 saat kala durmasıyla yaklaşık 8000 seyirci, Garanti Koza Arena'da yerini aldı.

 

Kariyerinin 128. finaline çıkan ve maçtan önce milli tenisçimiz Cem İlkel ile kısa bir antrenman yapan Federer, müthiş başladığı maçın ilk setini 6-3 aldı.

 

Çok daha çekişmeli geçen ikinci sette tie break oynanırken, bu dakikalar tam anlamıyla nefes kesti. Cuevas'ın 4 kez maç puanı çevirdiği, Federer'in 3 kez set puanı çevirdiği tie break 13-11 ile Federer'in oldu. Böylece Cuevas'ı iki setle geçen İsviçreli yıldız, kariyerinin 85. zaferini İstanbul'da kazanmış oldu.

 

 

Federer maçtan sonra yaptığı açıklamada, İstanbul'da harika bir hafta geçirdiğini, tribünleri dolduran seyircilerin itici güç olduğunu, bu turnuvayı unutamayacağını ifade etti.

 

 

Maç sonrası düzenlenen kupa töreninde, Türkiye Tenis Federasyonu başkanı Cengiz Durmuş, Esenyurt Belediye Başkanı Necmi Kadıoğlu, Spor Genel Müdürü Ömer Altunsoy, Garanti Koza yönetim kurulu üyesi Serhan Baykal ve TEB genel müdürü Ümit Leblebici yer aldı.

 

 

Tekler finalinin ardından oynanan çiftler finalini ise, Albot/Lajovic ikilisi elde etti.