Cengiz Durmuş: Federer artık elçimizdir

TEB BNP Paribas İstanbul Open'ın yankıları devam ederken, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Roger Federer'in İstanbul'dan memnun ayrılmasının önemli olduğunu söyledi.

Federer'in İstanbul hakkında çok güzel şeyler söylediğini ifade eden Durmuş,  "Federer, özgür bir ruh, hissettiği gibi yaşamayı bilen bir adam. İstanbul'a geldiği gün çarpıldığını söyledi ve 'keşke eşimi ve çocuklarımı da getirseydim' dedi. İstanbul'da camilerimizi, müzelerimizi gezdi, hamamlarımıza girdi, boğazdan bir çok resim paylaştı. İstanbul'u çok sevdi. İstanbul da Federer'i güzel ağırladı, sevdi. Çok büyük bir elçi gönderdik. Ünlü tenisçi, dünyanın her yerinde İstanbul'dan bahsedecek. Federer artık bizim elçimiz." ifadelerini kullandı.

Türk sporcuların Federer'i hem kortta hem kort dışında izlediğini aktaran Cengiz Durmuş, " Bizim çocuklarımız Federer ile antrenman yaptı ve profesyonel sporcunun nasıl yaşaması, nasıl davranması gerektiğini çok yakından gördü. Hem kort içi hem kort  dışı turnuvaya hazırlanmanın ne demek olduğunu gözlemlediler. Bu benim için en önemlisiydi" ifadelerini kullandı.