Mersin Cup'ta günün diğer sonuçları

TÜRKİYE Tenis Federasyonu'nun katkılarıyla, Mersin Tenis Yelken ve Yüzme Kulübü katkılarıyla bu sene dördüncü kez düzenlenen Mersin Cup'ta tek erkeklerde yarı finale yükselen isimler belli oldu.

 

Mersin Olimpiyat Tenis Kompleksi'inde oynanan günün ilk maçında Kimmer Coppejans, Taro Daniel ile karşılaştı. Dünya 146.'sı Coppejans, dünya 202.'si rakibi karşısında çok zorlanmadı. Coppejans, çekişmeli geçen ilk seti 6-4'lük skorla aldı ve 1-0 öne geçti.

 

İkinci sette ise Coppejans, hiç zorlanmadı. 27 dakika süren ikinci seti Daniel'e hiç puan dahi vermeden alan Belçikalı raket, yarı finale adını yazdırdı.

 

Günün ikinci müsabakasında Antonio Veic ile Inigo Cervantes karşı karşıya geldi. İspanyol Cervantes, dünya sıralamasında 255. olan rakibini 1 saat 36 dakika sonunda eledi. İlk seti 6-2 kaybeden Veic, ikinci sette kolay pes etmedi. Ancak Cervantes, rakibinin mücadelesine rağmen ikinci seti 6-4 kazandı ve yarı finale yükselen isim olmayı başardı.

 

Cervantes ile Coppejans, 42 bin 500 Euro'luk turnuvada finale çıkmak için kozlarını paylaşacak.

 

Milli tenisçimiz Marsel İlhan'ın rakibi olmayı başaran Filip Krajinovic, ise Constant Lestienne karşısında çok zorlanmadı. Dünya sıralamasında 92. sırada yer alan Sırp Krajinovic, 53 dakika süren karşılaşma sonunda yarı finale çıktı. 30 dakikada biten ilk seti 6-2 kazanan Sırp raket, ikinci seti de 6-0 aldı ve Lestienne'yi turnuvanın dışına itti.