Marsel İlhan, Mersin Cup'ta yarı finalde

TÜRKİYE Tenis Federasyonu'nun katkılarıyla, Mersin Tenis Yelken ve Yüzme Kulübü katkılarıyla bu sene dördüncü kez düzenlenen Mersin Cup'ta tek erkeklerde milli tenisçimiz Marsel İlhan, adını yarı finale yazdırdı. 

 

Mersin Olimpik Tenis Kompleksi'nde Romen Victor Hanescu ile karşılaşan Marsel İlhan, tribünlerin de desteğini arkasına aldı. Dolu tribünler önünde oynan karşılaşmada dünya sıralamasında 95. sırada bulunan milli tenisçimiz, bir saat 25 dakika süren karşılaşma sonunda gülen taraf oldu. 

 

2009 yılında dünya sıralamasında 26. sıraya kadar yükselen Hanescu karşısında maça iyi başlayan Davis Cup oyuncumuz, 35 dakika süren seti 6-3 aldı ve 1-0 öne geçti. 

 

İkinci sete ise Hanescu iyi başladı. Marsel'in hatalarından sayılar bulan Romen raket karşısında, milli yıldızımız çabuk toparlandı. Taraftarların da desteği ile maçtaki etkinliğini arttıran Marsel İlhan, 50 dakika süren ikinci seti 6-4 kazandı ve yarı finale çıkma başarısını gösterdi. 

 

Toplamda 6'sı Türk, 74 tenisçinin 42 bin 500 Euro'luk büyük ödül için kortlara çıktığı şampiyonada Marsel İlhan, son dörde adını yazdırmayı başardı. 

 

Milli tenisçimizin, yarı finaldeki rakibi ise, dünya sıralamasında 92. sırada bulunan Sırp tenisçi Filip Krajinovic oldu. 

 

Turnuvanın bir numaralı seri başı Krajinovic ile üç numaralı seri başı olan Marsel İlhan'ı karşı karşıya getirecek olan maç yarın yine Mersin Olimpik Tenis Kompleksi'nde oynanacak.