Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Koordinasyon Toplantısı sona erdi

Türkiye Tenis Federasyonu,Tenis Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri Koordinasyon Toplantısı, 8-10 Kasım tarihleri arasında Manavgat Club Ali Bey Tatil Köyü'nde gerçekleştirildi.

 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Osman Tural ve Başkan Vekili Sayın Cengiz Durmuş, Spor Genel Müdürlüğü adına Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Kocatepe, TTF Teknik Kurul Temsilcisi, Milli Takım antrenörleri, MHK ve Eğitim Kurulu temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, TTF ile kulüp yöneticilerinin arasındaki iletişimi kuvvetlendirmek ve tenisin yaygınlaşması için koordineli şekilde çalışmak amaçlandı.

 

80 ilden 300'den fazla kulüp yöneticisinin katıldığı toplantının ilk gününde TTF yöneticileri ve kulüp yöneticileri arasında tanışma ve tenis hakkında söyleşi yapılırken, karşılıklı tenis oynanmıştı.TTF Eğitim, Teknik ve Merkez Hakem Kurulu üyelerinin sunumlarının gerçekleştiği toplantının ikinci günü, düzenlenen Gala yemeğiyle son bulurken, toplantının son günü Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün anısına saat 09:05'te saygı duruşuyla başladı.

 

2014 Takvimi, Senior ve Performans Tenisi, Uluslararası Turnuvalar, Hakem ve Antrenörler, Sponsorluk gibi konuların işlendiği toplantı sonunda Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Sayın Osman Tural hem olimpik bakımdan hem de tenisin ülke genelinde yaygınlaştırılması için değerlendirme toplantısı düzenlediklerini belirtti.

 

Türkiye'de tenisin geliştirilmesiyle ilgili yapılabilecek konuları ele aldıklarını belirten Tural, şöyle konuştu:

 

"Daha evvel federasyon olarak uygulamaya koyduğumuz stratejik planda neler yaptığımızı ve neler yapmayı hedeflediğimizi kulüp yöneticilerimizle paylaşıp onların da fikirlerini almak suretiyle stratejik planımızın revize edilmesini sağladık. Bu toplantıda karşılıklı görüş alışverişinde bulunmayı amaçlıyoruz. Teniste hem 2016, hem de 2020 olimpiyatlarında yer almak istiyoruz. Program dahilinde tenis ülke genelinde yaygınlaştırılacak. Yaygınlaştırıldıktan sonra destek programları sporcular olimpiyatlara hazırlanacak. Ülke genelinde bir yetenek taraması yaparak şu anda tenisin içerisinde yer almayan ama tenis yeteneği olan sporcularımızı desteklemek suretiyle ortaya çıkaracağız."