Uluslararası Antrenör Eğitim Semineri sona erdi

31 Ekim - 2 Kasım tarihleri arasında Antalya'nın Manavgat ilçesinde düzenlenen Uluslararası Antrenör Eğitim Semineri, 287 tenis antrenörünün katılımıyla son buldu.

 

ITF Antrenör Eğitim Sorumlusu Miguel Crespo, ITF’de görevli kondisyoner Alex Cuellar, TTF TOHM Direktörü Doug MacCurdy ve TTF Davis Cup koçu Dominik Hrbaty'inin katıldığı seminer, Cumhuriyet Bayramımızın kutlamasıyla başlanırken, tenis antrenörlerimiz 2 gün boyunca eğitim faaliyetlerine iştirak etti.

 

Uluslararası Antrenör Eğitim Semineri'ni yakından takip eden Türkiye Tenis Federasyonu Başkan Vekili Sayın Durmuş da Cumhuriyetimizin 91. Yılını kutlarken, federasyonumuzun ITF işbirliğiyle ünlü antrenörleri ülkemize getirerek, dünya tenisinde olan değişim ve gelişimlerden ulusal antrenörlerimizi faydalandırmak istediklerini belirtti.

 

Durmuş, TTF kadrosunda Dominik Hrbaty ve tecrübeli antrenör Doug MacCurdy'inin yer aldığını hatırlatarak, Türkiye Olimpiyatlara Hazırlık Merkezi (TOHM) Projesi kapsamında birçok faaliyetlerde bulunduklarını anlattı ve "Mersin, Trabzon, İzmir, İstanbul, Batman yapılan tesisleşme çalışmalarıyla Türk tenisine ve antrenörlere hizmet edecek" şeklinde konuştu.

 

Antrenörlerin Türk tenisi için hayati önem taşıdığının altını çizen Sayın Durmuş, "Antrenörlerimizin gelişimlerini en üst düzeye çıkarmak için elimizden geleni yapıyoruz.Performans tenisinin büyümesi ve istenilen şekilde yol katetmesi için doğru antrenman ve çalışma prensiplerinin  uygulanamak ancak bilgili antrenör ve koçlarla mümkün olabilir" ifadelerini kullandı.