Milli Eğitim Bakanlığı ile Eğitimde İş Birliği

 

30.05.2019 tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı ile Eğitimde İş Birliği Protokolü imzalanmış ve protokol kapsamında beden eğitimi öğretmenlerine yönelik öncelikle tenis eğitici kursu daha sonra 81 ili kapsayan 1. Kademe yardımcı tenis antrenörlüğü kursu ücretsiz olarak düzenlenmiştir.

Proje kapsamında ilgili beden eğitimi öğretmenlerine 1 hafta süreyle Efe Güray Tenis Akademisinde 1.kademe yardımcı antrenörlük eğitimi verilmiş ve kurs sonunda yapılan sınavları başarı ile tamamlayan öğretmenlerimize 1. Kademe yardımcı tenis antrenörlüğü belgeleri takdim edilmiştir.

MEB ile TTF arasında imzalanan iş birliği protokolünde, ulusal ve uluslararası tenis karşılaşmalarında Türkiye'yi başarıyla temsil edecek sporcuların yetiştirilmesine yönelik fiziksel ve eğitsel altyapı çalışmalarının oluşturulması hedef olarak belirlenmiştir. Çocukların ve gençlerin tenis sporuna erişimlerini kolaylaştırmayı amaç edinen proje kapsamında beden eğitimi öğretmenlerine "tenis antrenörlüğü”eğitimleri ile antrenörlük belgelerinin verilmesinin ardından öğretmenlerimizin görev yaptıkları okullara tenis faaliyetlerini daha sağlıklı yürütmeleri amacıyla Federasyonumuz tarafından malzeme temini sağlanmıştır.

T.C. Gençlik ve Spor Bakanlığı
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi
Spor Toto
Mega Saray