Davis Cup aday takımımız hazırlıklarına başladı

Bu yıl Macaristan'da düzenlenen Davis Cup Avrupa III. Grupları'ndan çıkarak seviye atlayan Davis Cup takımımız, Mart ayında yapılacak Davis Cup 2015 öncesi Avrupa / Afrika II. Grupları'na yükselmişti.

 

Bu grupta kalıcı olabilmek ve daha da yukarı tırmanabilmek için çalışmalarını şimdiden başlatan Davis Cup ekibimiz, 17 tenisçiden oluşan Davis Cup aday kadrosuyla kamp yapıyor. Kampta; Altuğ Çelikbilek, Anıl Yüksel, Barış Ergüden, Barkın Yalçınkale, Berk Iliescu,Cem İlkel, Çağatay Sami Söke, Durukan Durmuş, Efe Yurtaçan, Gökberk Ergeneman, Mert Adanalı, Mert Altınalev, Muhammet Haylaz, Sarp Ağabigün , Sefa Suluoğlu, Taha Erun  ve Tuna Altuna ter döküyor.

 

İstinye'de bulunan Türkiye Tenis Federasyonu Ulusal Kamp Merkezi'nde 17 tenisçiyle birlikte çalışmalarını sürdüren Davis Cup antrenörümüz Dominik Hrbaty ve Davis Cup kaptanımız Haluk Akkoyun, tenisçilerimizin son durumlarını değerlendiriyor.

 

Konuyla ilgili değerlendirmelerini aldığımız kaptan Haluk Akkoyun, "Önceki hafta Antalya'daki Futures turnuvalarında yaklaşık 20-25 tenisçimizi listeye aldık ve kampa çağırdık. Bu kamp sonunda 17 kişilik aday listesi 12'ye düşürülecek ve Eylül ayının sonunda bu isimler 8'e inecek. Bazı oyuncularımız şuanda Antalya'da turnuvadalar. Onlar da kamp sonuna kadar aramıza katılacak. Genç tenisçilerimizi hem onore edebilmek, hem onlara Davis Cup takımında yer alma deneyimi yaşatabilmek hem de tecrübeli tenisçilerimizle birlikte antrenman yapabilme şansı doğurmak için kamp kadrosunu kalabalık tuttuk. Henüz 16 yaşında olan Çağatay Sami Söke de burada. Gelecekte Türk tenisine çok şeyler katacak. Genç tenisçilerimiz için büyük bir şans. Amacımız, tecrübeli tenisçilerimizle, gençlerimizi kaynaştırıp geleceğin Davis Cup takımını oluşturabilmek ve takım havası yaratabilmek" diye konuştu.

 

Kamp sonunda seçilecek isimleri Davis Cup antrenörümüz Dominik Hrbaty ile birlikte seçeceklerini ifade eden milli tenisçimiz, Şubat ayında oynayacakları grup maçlarında başarı sağlamak istediklerini kaydetti.

 

Davis Cup antrenörümüz, eski dünya 12 numarası Slovak Hrbaty ise, oyuncuları seçerken özel seçme yöntemleri kullanmayacağını, en iyi potansiyeli gösteren sporcuları seçeceklerini ifade etti.

 

Hrbaty sözlerini şöyle sürdürdü:

 

"Birinin forehandi, diğerinin servisleri iyi diye seçim yapmayacağız. Gelecekte öğrenebilme ve öğretebilme kapasitesi yüksek, daha iyi tenisçi olma potansiyeline sahip isimleri seçeceğiz. Gelecekte önemli turnuvalarda boy gösterebilecek isimleri çıkarma amacındayız. Belki de geleceğin Türkiye 1 numarası bu kamptan çıkacak"

 

"Barış Ergüden ve Cem İlkel kendilerini çok geliştirdi. Şuan daha önce olduklarından daha iyi oyuncular ancak halen daha öğrenecekleri çok şey var. Çok çalışmaları ve sabırlı olmaları gerekiyor. Oyunu okumaları ve taktiksel açıdan gelişmelerine de ihtiyaç var."

 

 

"Yeni yükseldiğimiz grup, şuan için zor bir grup. Eğer bir üst gruba da yükselebilirsek benim açımdan sürpriz olur. Çünkü şuan bunun için yeterli sadece 1 oyuncumuz var. Marsel İlhan ilk 150'deki tek tenisçimiz. Diğer sporcularımız henüz gelişim aşamasındalar. Bu grupta başarılı olabilmek için aynı seviyede en az 2 oyuncuya ihtiyacımız var. Ayrıca Davis Cup'ta başarılı olmak için birçok değişken mevcut. Kura şansı, ev sahibi/deplasman, oynanacak zemin hepsi başarıya giden yolda önümüze çıkacak değişkenler. İnanıyorum ki, gelecek yıl grubumuzda 1 ya da 2 maç kazanırsak bu Türk tenisi için çok iyi olur."

 

"Marsel İlhan oynamak isterse Davis Cup'ta istediği zaman kadroya girer. Bu bana değil kendisine sorulabilecek bir soru. Umarım takımımızdaki yerini alır çünkü o kadromuzda olmazsa sadece kortta önemli bir oyuncu kaybetmiş olmayacağız. Aynı zamanda diğer tenisçilerimize örnek olabilecek, onlara nasıl daha iyi tenis oynanacağını gösterecek bir ismi de kaybetmiş oluruz. Açıkçası takımımızın ona ihtiyacı var"

 

Öte yandan takım kaptanımız Haluk Akkoyun, Marsel İlhan'ın herhangi bir sakatlık yaşanmaması durumunda Davis Cup maçlarımızda oynayacağını ayrıca bu maçlar öncesinde Katar'da ATP turnuvası oynayacağını kaydetti.

 

 

 

hrbaty from ttforgtr on Vimeo.