Dün yağmura takılan Marsel turu bugün geçti

Sezonun ikinci grand slam mücadelesi Fransa Açık’ta ülkemizi temsil etmek için eleme fikstüründeki yerini alan milli sporcumuz Marsel İlhan, eleme maçlarının ilk turunda Jaroslav Pospisil ile karşılaştı.

 

Çek raketin başladığı ilk setin sekizinci oyununda servis kıran Pospisil, seti 6-3 kazandı. Pospisilin ikinci setin üçüncü oyunda servis kırmasına bu sefer Milli tenisçimizden karşılık onuncu oyunda geldi ve set tie-breaklere gitti. Beş kez servis kırılan tie-breaklerde 3 kez servis kıran Marsel, seti 7-6(5) kazanarak maçı final setine taşıdı.

 

Final setinin üçüncü oyununda servis kıran Marsel, dördüncü oyununda servisini kırdırsa da yedinci oyunda bir kez dahs ervis kırdı ve sette 4-3 öne geçti.

 

Marsel İlhan yağmur dolayısıyla bugüne ertelenen karşılaşmayı 3-6, 7-6(5) ve 6-4′lük setlerle yenerek bir üst tura yükseldi. Milli tensiçinin 2.turda rakibi; İspanyol Enrique Lopez-Perez’i 6-4′lük iki setle yenen Slovak Miloslav Mecir oldu.

 

Tenisçimiz Marsel İlhan'ı, antrenörü Alberto Lopez'i ve Fransa Açık'ta kendisine özel koçluk yapan Erhan Oral'ı tebrik ederiz.