Lale Cup'ta günün sonuçları ve Perşembe programı

İstanbul Göztepe Gülbahçe Spor Tesisleri'nde düzenlenen ITF turnuvası Lale Cup'ta ilk tur maçları tamamlanırken, günün son maçında milli tenisçimiz Melis Sezer, Ukraynalı Lyudmyla Kichenok'a mağlup oldu.

 

Açılış setine etkili başlayıp 4-2 öne geçen tenisçimiz bu üstünlüğünü set sonuna kadar koruyamazken, Ukraynalı rakibi seti 4-6 kazanarak setlerde öne geçti.

 

İkinci sete de iyi başlayan Melis Sezer'di. Servis kırarak sete başlayan sporcumuz, önce üstünlüğünü yitirdi ancak skoru 5-3'e getirerek seti kazanmak için servis attı.

 

Kichenok'un geri dönüp seti tie-break'e taşımasına engel olamayan Melis Sezer, tie-break bölümünde de kritik puanları kazanmakta zorlanarak seti ve maçı kaybetti.

 

Turnuvaya 2 numaralı seribaşı olarak gelen Arjantinli Maria Irigoyen, Mayya Katsitadze'ye mağlup olurken, diğer seribaşları ilk turu kayıpsız atlattı.

 

Öte yandan teklerde İpek Soylu'ya mağlup olan 1 numaralı seribaşı Çağla Büyükakçay'ın sırtından yaşadığı sakatlık sebebiyle, çiftler kategorisinden çekilme kararı aldı. Partneri Pemra Özgen'le birlikte çeyrek finale yükselen sporcumuz, turnuvayı bırakmak zorunda kalınca Michaela Boev  / Lidziya Marozava çifti, yarı finale yükseldi.

 

İlk tur sonuçları, yarının programı ve eşleşmeler şu şekilde oluştu:

 

 



Ana Tablo (Tekler)



 

Ana Tablo (Çiftler)