Başak ve İpek maç puanını çevirerek kazandı

İstanbul Gülbahçe Spor Tesisleri'nde düzenlenen ITF turnuvası Lale Cup'ta tenisçilerimiz bugün korta çıkmaya başlarken, milli tenisçilerimiz Başak Eraydın ve İpek Soylu, 2 numaralı seribaşları Yuliya Beygelzimer / Kateryna Kozlova ikilisini mağlup etmeyi başardı.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi - Spor AŞ ortaklığında düzenlenen 50 bin dolar para ödüllü turnuvada ana tablo heyecanı bugün başlarken, çiftlerde korta çıkan Eraydın - Soylu çifti, Beygelzimer / Kozlova ikilisine karşı ilk sete kötü başladı ve 1-6'lık sonuçla ilk seti mağlup kapadı.

 

İkinci sete etkili başlayıp servis kıran tenisçilerimiz, daha sonra bu avantajlarını kaybetse de set sonunda bir kez daha servis kırarak, maçı final bölümüne taşımayı başardı. 6-4

 

Maç tie-break bölümünde 9-7 öne geçen Soylu - Eraydın çifti bu avantajlarından faydalanamadığı gibi 9-10 ve 11-10'da 2 kez maç puanı çevirmek zorunda kaldı.

 

Kritik puanları kazandıktan sonra, 3. kez maç puanı elde eden tenisçilerimiz İpek Soylu'nun son sayısıyla galibiyete imza koydu.

 

Tenisçilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.