23 Nisan Kupası'nda Betina'dan üst üste 2.kez zafer

Antalya Tenis İhtisas Kulübü kortlarında düzenlenen Tennis Europe 12 yaş klasmanı kategori 3 turnuvası, 23 Nisan Kupası'nda geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da şampiyon Betina Tokaç oldu.

 

Wild-card alarak katıldığı turnuvada rakiplerine set dahi vermeyerek finale kadar yükselen 12 yaş milli takım oyuncumuz, finalde Estonyalı Carol Plakk'la karşı karşıya gelirken, maçı 6-0 ve 6-2 kazanarak set kaybetmeden turnuva şampiyonu oldu.

 

Geçtiğimiz yıl da sadece 2 set kaybederek mutlu sona ulaşan Tokaç, iki yıl üst üste şampiyon olmanın sevincini yaşadı.

 

ATA ÇANKAYA VE ZEYNEP SÖNMEZ CONSOLATION'DA KAZANDI

 

Togan Tokaç'ın yarı final oynadığı tek erkekler fikstüründe ilk tur maçlarını kaybeden 12 yaş milli takım oyuncularımız, consolation bölümünü birincilikle kapamak için birbirleriyle mücadele etti. İsmail Ata Çankaya, Muhammed Kaan Erel'i yenerek bu grubu birinci sırada tamamladı.

 

Yarı finalde Betina Tokaç'a mağlup olan Tuana Tınaztepe'nin yanı sıra tek kızlarda ana tabloda ilk maçında Rus Alina Charaeva'ya yenilerek Consolation Grubu'na düşen Zeynep Sönmez, bu tabloda tüm maçlarını 4-0'lık setlerle kazanıp finale yükselirken, finalde Rus raket Polina Hartsiy'i mağlup ederek Consolation şampiyonu oldu.

 

Tenisçilerimizi göstermiş oldukları performanstan ötürü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.