Babolat Cup'ta tenisçilerimiz çeyrek finalde

Antalya Kaya Belek Hotel'de düzenlenen ITF Juniors Grade 4 klasmanı Babolat Cup'ta raket sallayan sporcularımız, erkekler ve kızlar kategorilerinde çeyrek finale yükselmeyi başardı.

 

128 sporcunun mücadele ettiği turnuvada erkeklerde 3 numaralı seribaşı olan Mert Adanalı, diğer tenisçimiz Cem Hızlıalp'i 6-3 / 6-1'le geçip adını çeyrek finale yazdırdı. 15 numaralı seribaşı Altuğ Çelikbilek ise 2 numaralı seribaşı Federico Bonacia'yı saf dışı bırakmayı başardı. Davis Cup oyuncumuz, 6-3 ve 7-6'lık skorlarla son 8'deki yerini ayırttı.

 

Üçüncü tura yükselen Çağatay Sami Söke ise Lev Kazakov'a 3-6 / 4-6'lık setlerle yenilerek turnuvaya veda etti.

 

Tek kızlarda 2 numaralı seribaşı Ayla Aksu turnuvadaki rahat maçlarına 14 numaralı raket Alina Thommen önünde de devam etti. Bu tura kadar rakiplerine set kaptırmayan Aksu, İsviçreli rakibini 6-1 / 6-4'le geçerek çeyrek finalist oldu.

 

9 numaralı seribaşı Müge Topsel, 5 numaralı Rus raket Natalya Malenko'yu 7-5 / 7-5'le geçip adını çeyrek finale yazdırırken, Melis Bayraktaroğlu 6 numaralı seribaşı Tamara Arnold'a 3 sette mağlup olarak turnuvaya veda etti.

 

Tenis kariyerinin ilk ITF Juniors turnuvasına Antalya'da çıkan ve üçüncü tura kadar yükselen 13 yaşındaki Selin Övünç, bu turda Rumen Selma Stefania Cadar'a yenilince ana tabloda 2 tenisçimiz kaldı.

 

Mücadele eden tüm tenisçilerimizi tebrik eder, başarılar dileriz.