12 yaşta kızlarımız Avrupa beşincisi oldu

Avrupa Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) düzenlediği Winter Cup'ın final turlarında mücadele eden 12 yaş kız milli takımımız, turnuvayı 5. sırada noktaladı.

 

İngiltere'nin Sheffield kentinde düzenlenen organizasyonda; Betina Tokaç – İpek Akgül – Zeynep Sena Sarıoğlan – Ekin Leyl Özen'in bulunduğu kadromuzu antrenörlerimiz Hakan Diler - Ali Karagöz çalıştırırken, kızlar ilk turda Büyük Britanya'yla karşı karşıya geldi.

 

İlk maçlarda teklerde Betina Tokaç, Indianna Spink'i 6-2 ve 6-1'le geçerken, diğer tekler müsabakasında İpek Akgül, Emma Raducanu'ya aynı skorla mağlup oldu.

 

Yarı finalisti belirleyecek çiftler mücadelesine Betina / Zeynep Sena ikilisiyle çıkan milli takımımız, 4-6 / 2-6'lık set skorlarıyla mağlup olunca, turnuvaya "consolation" bölümünde devam etmek zorunda kaldı.

 

İlk 4'te yer alma şansını yitiren kızlarımız bu bölümde ilk sınavını İsviçre önünde verdi. Teklerde yine Betina Tokaç, İsviçreli Melody Hefti'yi çok kolay bir oyunla 6-0 ve 6-1'le geçerken, ikinci tekler mücadelesinde İpek Akgül, 2 saat 46 dakika süren maçta Sara Paunovic'e 7-5 / 4-6 ve 2-6'lık skorlarla yenildi ve seride durum eşitlendi.

 

Çiftler müsabakasına bu kez Betina / İpek çifti çıkarken, tenisçilerimiz Hefti / Paunovic çiftini mağlup ederek, finale yükseldi. Avrupa 5.'liği için Türkiye, finalde Belçika'yla karşılaştı.

 

Yine benzer senaryoyla geçen final mücadelesinde, kazananı çiftler maçı belirledi. Betina Tokaç / İpek Akgül, 2 saat 36 dakika süren çiftler maçında, Emeline De Witte / Michelle Van Mol çiftini, 5-7 / 6-4 ve 6-2'yle mağlup ederek, turnuvayı 5. sırada noktaladı.

 

Turnuvada şampiyonluğu Çek Cumhuriyeti elde ederken, Rusya ikinci, Büyük Britanya üçüncü, İtalya'ysa dördüncü oldu.

 

Winter Cup'a katılabilmek için mücadele eden 27 ülkenin arasından önce ilk 8'e girerek final turlarına yükselen, daha sonra 8 takımın arasından da 5. olarak teselli bulan sporcularımızı, velilerimizi, antrenörlerimizi ve kulüplerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.