Erkeklerde sezonun en büyüğü Djokovic

İngiltere'nin başkenti Londra'nın evsahipliği yaptığı ATP Dünya Turu Finalleri'nde Rafael Nadal'ı set vermeden yenen Novak Djokovic, bu turnuvada üst üste ikinci, toplamda ise üçüncü kez şampiyonluk sevinci yaşadı.

 

ATP Dünya Turu Finalleri'nde 1 numaralı seribaşı İspanyol Rafael Nadal'ı 2-0 yenen Sırp Novak Djokovic, üst üste ikinci şampiyonluğunu elde etti.

 

İngiltere'nin başkenti Londra'daki O2 Arena'da oynanan maçta 26 yaşındaki Djokovic, kariyerinde 2. kez bu turnuvada finale çıkan ancak şampiyonluğu bulunmayan Nadal'ı 6-3 ve 6-4'lük setlerle 2-0 mağlup ederek şampiyonluğa uzandı. Dünya klasmanında ikinci sırada yer alan Sırp tenisçi, bu maçla yenilmezlik serisini 22 maça çıkardı.

 

Maça çok iyi bir başlangıç yapan Djokovic, art arda üç oyun alarak 3-0 öne geçti. 5. oyunda servis kırarak rakibine yanıt veren Nadal, durumu 3-3'e getirdi ve oyunlarda eşitliği sağladı. 8. oyunda çift hata yapan ve bir türlü fileyi geçemeyen İspanyol tenisçi, bir kez daha servisini kırdırdı ve ilk seti 6-3 kaybetti.

 

Maça son şampiyon unvanıyla çıkan Djokovic, ikinci sette de 3. oyunda servis kırarak erken avantaj sağladı. Kalan bölümlerde rakibine üstünlüğünü kabul ettiren Sırp tenisçi, seti 6-4, maçı da 2-0 kazanarak kupayı kaldırmayı başardı. Djokovic, bu sezon 7. kez şampiyonluk sevinci yaşadı. Nadal ise sezonu 10 kupayla tamamladı.

 

A Grubu'nda elde ettiği ikinci galibiyetin ardından sezonu dünya klasmanında ilk sırada tamamlamayı garantileyen 27 yaşındaki Nadal, 22 kez mağlup ettiği Djokovic karşısında 17. yenilgisini aldı.

 

Nadal, 1 saat 36 dakika süren karşılaşmada, 4 çift, 23 basit hata ve 9"winner"la oynarken, Djokovic 6 "ace", 21 basit hata ve 19 "winner"la mücadeleyi tamamladı.

 

DJOKOVIC HİÇBİR FİNALİNİ KAYBETMEDİ

 

ATP Dünya Turu Finalleri'nde 3. kez finale çıkan Djokovic, turnuvada üst üst üste ikinci, toplamda ise üçüncü şampiyonluğunu elde etti.

 

İlk finalini 2008'de Şangay'da oynayan Sırp tenisçi, Nikolay Davydenko'yu 2-0 yenerek kupayı kazanmıştı. Geçen yıl finalde Roger Federer'i deviren Djokovic, Nadal karşısında üçüncü kez şampiyonluğa ulaştı.

 

Nadal ise 2010 yılında İsviçreli Roger Federer'e karşı 2-1 kaybettiği finalin ardından Djokovic karşısında da kupaya uzanamadı.

 

DJOKOVIC: "LONDRA, SEZONU BİTİRMEK İÇİN HARİKA"

 

Kupa töreninde yaptığı konuşmada, sezonu birinci bitirdiği için Nadal'ı kutlayan Djokovic, "Londra, sezonu bitirmek için harika bir yer. Seyircilere desteği için teşekkür ediyorum, bizim için burada oynamak büyük zevk" dedi. Djokovic, konuşmasında takımına ve antrenörlerine de teşekkür etti.

 

Nadal ise yaptığı konuşmada, "Novak gibi harika bir oyuncuyu kutlamak istiyorum. İnanılmaz bir oyun ortaya koydu. Novak'a Davis Kupası için iyi şanslar diliyorum, bunu hak ediyor. Beni destekleyen herkese teşekkür ediyorum. Onlarsız son 27 yılda geçen her gün, imkansız olurdu. Burada, dünyadaki en harika atmosferde, Londra'da dünyanın en iyi kalabalığının önünde oynamak harika" diye konuştu.

 

Geçen yıl yaşadığı sakatlıktan sonra kariyerinin en duygusal sezonlarından birini geçirdiğini kaydeden Nadal, "Büyük olasılıkla bu, kariyerimdeki en iyi sezonlardan biriydi. Bugün benden daha iyi oynayan bir tenisçiye karşı oynadığım için kazanamadım" ifadelerini kullandı.