Kuveyt'te kupalara Türk ambargosu

Kuveyt'te düzenlenen 6th Kuwait Grade 5 ITF Junior turnuvasında tekler finallerinde mücadele eden tenisçilerimiz Çağatay Sami Söke ve Berfu Cengiz şampiyon olarak turnuvayı noktaladı.

 

Dün çiftler şampiyonu olduktan sonra 2 maç puanı çevirerek finale yükselen milli tenisçilerimizden 5 numaralı seribaşı Çağatay Sami Söke, finalde İtalyan tenisçi Mattia Bedolo'yla karşılaştı. Bedolo, yarı finalde 2 numaralı seribaşı Shamael Chaudhry'i eleyerek sürprize imza atmıştı.

 

Çekişmeli geçen ilk seti 7-6 alan Söke, kötü performans sergilediği ikinci seti 0-6 kaybederken, final setini 6-4 alarak tekler şampiyonluğunu ilan etti.

 

Geçtiğimiz yıl ilk Junior turnuvasını Kuveyt'te oynayan ve aynı turnuvada bu kez finale zorlanmadan yükselen Berfu Cengiz, Mısırlı Ialia Elnimr'le karşı karşıya geldi. İlk seti 6-4 kazanan tenisçimiz, ikinci sette bir ara 0-4 geriye düştü ancak seti tie-break bölümüne uzatmayı bildi.

 

Tie-break'te de 3-6 geriye düşüp rakibi için 3 kez set puanı şansını geri püskürten milli tenisçimiz, yaptığı geri dönüşle seti 7-6 kazanarak şampiyon oldu.

 

Dün çift erkekler, bugün de tek erkekler ve tek kızlar kategorisinde 3 farklı kategoride şampiyon olan tenisçilerimiz ve tenisçilerimize gözetmenlik yapan antrenörlerimizden Çağdaş Ulukan'ı tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.