Kuveyt'te Berfu, Çağatay ve Mina son 4'e kaldı

Kuveyt'te düzenlenen 6th Kuwait ITF Junior turnuvasında ülkemizi temsil milli tenisçilerimiz Çağatay Sami Söke,  Berfu Cengiz ve Mina Güner Karamercan elde ettikleri başarılı sonuçlarla yarı finale yükseldi.

 

Grade 5 statüsünde oynanan turnuvada 5 numaralı seribaşı olarak raket sallayan Çağatay Sami Söke, çeyrek finalde 4 numaralı tenisçi Alexey Prokopchuk engelini 6-1 ve 6-4'le geçerek son 4'e kaldı. Söke bu turda 8 numaralı seribaşı Youssef Hossam'la karşılaşacak.

 

Tek kızlarda da 1 numaralı seribaşı olarak boy gösteren Berfu Cengiz, çeyrek finalde Büyük Britanya'da Katarina Weymouth'u 6-0 / 5-7 / 6-2'yle geçip yarı finale yükselirken, yarı finalde Mina Güner Karamercan'ın rakibi oldu.

 

Turnuvanın 8 numaralı seribaşı raketi Xeniya Prokopchuk'u çekişmeli geçen maç neticesinde 6-4 / 6-7 / 6-3'lük set skorlarıyla geçen Karamercan, yarı finalde Berfu Cengiz'le karşı karşıya gelecek.

 

ÇAĞATAY SAMİ SÖKE ÇİFTLERDE FİNALDE

 

Öte yandan çiftlerde partneri Shamael Chaudhry ile birlikte 1 numaralı seribaşı raket olarak yer alan Çağatay Sami Söke, finale yükselmeyi başardı. Söle - Chaudhry çifti, finalde Alexey Prokopchuk / Kareem Allaf çiftiyle karşı karşıya gelecek.

 

Tenisçilerimizi  tebrik eder, final yolunda başarılar dileriz.